Wash & care


Was je wollen trui met een wolprogramma

Wassen is vaak een gewoonte, maar niet altijd nodig. Juist wollen truien hoef je nauwelijks te wassen, ze blijven van nature fris ruiken. Laat ze alleen af en toe buiten luchten. Als je toch wast, gebruik dan een wolprogramma op 30 graden. Dit is beter voor het product en hiermee bespaar je bovendien een hoop energie.

 

Gebruik een waszak

Een gedeelte van onze producten bevatten gerecyclede synthetische vezels zoals polyamide en PET. Om te voorkomen dat er microvezels in het water terechtkomen, kun je een waszak gebruiken, bijvoorbeeld die van Guppyfriend.


Was binnenstebuiten

Door jouw product binnenstebuiten te wassen, kan de buitenkant niet langs andere kleding schuren. Hiermee houd je het product langer mooier.

 

Laat liggend drogen

Om de vorm van het product mooi te houden, moet je het liggend laten drogen. Zo rekt de wol niet uit. Gebruik geen droger! Deze verbruikt niet alleen een hoop energie, maar kan jouw product ook laten krimpen.

 

Werk pluisjes eenvoudig weg

Sommige mensen doen hun trui weg als deze begint te pillen, maar dit is niet nodig! Met een ontpluizer kun je jouw trui er weer gloednieuw uit laten zien.

 

Repareer zelf

Heb je een vlekje in je trui? Of is er na verloop van tijd een gaatje ontstaan? Repareer deze nu makkelijk zelf met de wolplamuur van Woolfiller. Ook leuk om je trui mee te customizen! Vind je het lastig om zelf je trui te repareren? Wij kunnen altijd proberen hulp te bieden of mee te denken als jouw trui of vest stuk is. Zo voorkomen we immers dat jouw trui onnodig snel op de afvalberg belandt.

 

Join the loop!

Samenwerken met Loop.a life? Circulair ondernemen wordt steeds belangrijker. Veel merken willen wel circulaire producten verkopen, maar weten (nog) niet goed hoe zij dit aan moeten pakken. Wij maken voor en samen met onze klanten volledig duurzame, ‘truly circular’ producten die zij onder hun eigen merknaam verkopen. Meer weten of een afspraak maken?