Aankoop webshop

 

Hoe kan ik contact opnemen met Loop.a life?

Je kunt Loop.a life 24 uur per dag bereiken via info@loopalife.com. We proberen zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 2 werkdagen te reageren op jouw bericht.

 

Wat zijn de betaalmethoden?

De betaling kun je doen via IDEAL, creditcard, Klarna, Paypal, Bancontact, Sofort, Google Pay, Apple Pay of de Sustainable Fashion Gift Card

 

Wat zijn de verzendkosten?

Je bestelling wordt thuisbezorgd voor €5.

 

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling verstuurd is?

Bestellingen die op werkdagen zijn geplaatst, zijn bijna altijd de volgende dag in huis. Het duurt max 2 dagen. Plaats je in het weekend een bestelling, dan streven we ernaar om je bestelling op maandag en anders dinsdagochtend te leveren.

 

Kan ik ruilen voor een andere maat?

Natuurlijk, ruilen kan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling retourneren. Vervolgens krijg je je geld en verzendkosten teruggestort en kun je een nieuw product bestellen.

 

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja, dat kan binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling.

 

Hoe kan ik mijn kortingscode gebruiken?

Na het toevoegen van je item aan je winkelmand ga je door naar afrekenen. Bovenin verschijnt een rode balk, klik hier om je kortingscode in te vullen.

 

In welke winkels wordt Loop.a life verkocht?

De collectie van Loop.a life wordt in verschillende winkels verkocht, klik hier voor alle verkooppunten.

 

Recycle

 

Waar kan ik mijn oude truien inleveren?

Oude wollen truien en oude jeans kun je het beste in een textielbak in jouw gemeente stoppen. Wij werken nauw samen met deze lokale sorteerders. Af en toe organiseren wij zelf een inzamelingsactie, hou onze website en social media in de gaten voor toekomstige acties.

 

Ik wil kleding inleveren, waar moet het aan voldoen?

Wij recyclen oude truien welke uit tenminste 70% wol bestaan. Daarnaast recyclen wij ook jeans, deze moeten uit 95% katoen bestaan en maximaal 2% elastaan.

 

Ik wil helpen sorteren, kan dat?

Geweldig! Doorgaans sorteren wij samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Af en toe organiseren wij zelf sorteerweken waar je je voor kunt inschrijven. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Of stuur ons een mail, info@brightloops.nl.

 

Waar komt het gerecycled materiaal vandaan?

Wij werken nauw samen met lokale sorteerders omdat wij juist materiaal dat de consument niet meer draagt willen hergebruiken, daarnaast kopen we ook zogenaamd ‘industrial waste’ op, dit is afval uit de textielindustrie welke overblijft na bijvoorbeeld het knippen van patronen. Dit wordt samen met de kleding dat jij in de textielbak gooit vervezeld en tot nieuwe garen gemaakt.

 

Productie

 

Waar wordt mijn item geproduceerd?

Sorteren gebeurt in Nederland, daarna worden alle truien vervezeld in Frankrijk en tenslotte gebreid deels in Portugal en deels in Nederland. We produceren alles zo lokaal mogelijk en altijd binnen Europa omdat wij afval niet de hele wereld over willen vervoeren. Dat vinden wij niet duurzaam!

 

Waarom zit er Polyamide of PET in mijn trui?

We sorteren oude truien van 100% wol maar ook truien van minstens 70% wol waarbij de rest uit polyamide bestaat. Een groot gedeelte komt dus van de gerecyclede truien. Daarnaast voegen we ook een klein percentage toe. Dit is nodig om de vezels sterkte te geven en zo een kwalitatief dun garen te kunnen spinnen. Ook het polyamide dat toegevoegd wordt, is gerecycled. Het is rest materiaal dat overblijft tijdens een productie. Dit noemen we dan niet post–consumer afval maar pre-consumer afval.

Katoen is een kortere vezel. Om deze kwalitatief hoogwaardig te kunnen verwerken, is er soms materiaal nodig om het garen sterker te maken. Wij verwerken gerecycled PET, dat niet gekleurd is. Hierdoor hoeft het plastic niet opnieuw geproduceerd te worden. Om te voorkomen dat eventuele microvezels in het water terecht komen, raden wij je aan om in het geval wol zo min mogelijk te wassen en in het geval van PET een speciale waszak te kopen.

We verkopen sinds 2020 ook kleding die 100% natuurlijk is en dus géén Polyamide of PET bevat! Dit is onze Cotton2cotton collectie. Deze bestaat uit gereycled katoen in combinatie met het duurzame en zachte materiaal Tencel/Lyocel.