Onze impact

Onze ambitie: de duurzaamste trui van de hele wereld produceren

We willen een voorbeeld zijn als het gaat om circulair textiel en zoveel mogelijk mensen en bedrijven helpen om circulair te produceren. 100% circulair betekent voor ons: een hoog percentage lokale grondstoffen, bijmengen met gereyclede of duurzame vezels en produceren met minimaal effect op onze planeet. Dat houdt ook in dat er duurzaam wordt omgegaan met energie en minder water en geen chemicaliën in de productie worden gebruikt. Ook zijn de arbeidsomstandigheden een belangrijk aspect. Wij kiezen er voor om in Nederland en Europa te produceren. Dit is kostbaar, maar hierdoor kunnen wij zelf meekijken tijdens het productieproces en kennen wij de mensen die aan de Loop.a life collectie werken. De aanschaf van een product uit onze collectie
vergeleken met een product van nieuwe materialen brengt daardoor veel milieuvoordelen met zich mee. Benieuwd naar de feiten?

 

Multi-column

Fully closed loop

Wist je dat de Nederlandse textielafvalberg 255 miljoen kg per jaar bedraagt en dat 70% van deze berg wordt direct wordt verbrand? En wist je slechts 1% van alle kleding gemaakt is van gerecyclede kleding? Wij gaan dit tegen door van niet-herdraagbare kleding nieuwe grondstoffen, garens en eindproducten te maken. Recyclen van afgedankt textiel is een van de meest duurzame manieren om nieuwe kleding te produceren.

Geen verf en chemicaliën

Wist je dat 25% van de grootste rivieren ter wereld vervuild is door chemicaliën uit de textielindustrie? In ons productieproces gebruiken wij geen druppel verfstof en chemicaliën omdat wij de kleuren van de truien die wij recyclen hergebruiken en mengen tot nieuwe kleuren.

Geen gebruik van water

Wist je dat bij de productie van een gerecyclede wollen trui gemiddeld 500 liter water wordt bespaard? De productie van een gerecyclede katoenen trui bespaart zelfs meer dan 7000 liter water. Doordat we geen nieuwe vezels hoeven te produceren en niet verven, slaan wij water-intensieve onderdelen van het productieproces over. 

Lokale productie

Wist je dat er per persoon per jaar gemiddeld 550 kg aan CO2-uitstoot vrijkomt voor het transport van kleding? Doordat wij geen nieuwe wol gebruiken maar recyclen, besparen wij per wollen kledingstuk meer dan 10 kg aan CO2 en per katoenen trui meer dan 1,5 kg CO2! Bovendien besparen we CO2 door lokaal te produceren.