Loop.a life – wist je dat(jes) over ons merk

100% - fully closed loop – Dutch Design | Europa - Garencollectie

  • Wist je dat Loop.a life als 1e in Nederland in 2016 een volledige 100% gerecyclede collectie lanceerde?
  • Wist je dat wij volledige closed loopzijn en dat wij daarin uniek zijn in Nederland: wij verwerken materiaal dat wij krijgen of aankopen direct in onze eigen garens en breicollectie. Veel partijen halen materiaal op en leveren dat bij sorteerders in en kopen ze ergens anders gerecyclede garens in. Maar dan weet je natuurlijk niet waar dit materiaal vandaan komt.
  • Wist je dat wij alles binnen Nederland en Europa produceren?
  • Wist je dat wij onze eigen garencollecties maken?
  • Dat elke kleur die wij maken een ontwikkeltraject is omdat we niet verven en van oude truien wel een goede kleur moeten kunnen maken
  • Wist je dat wij bezig zijn met grootschalig garen ontwikkel trajectals oplossing voor het verwerken van de grootste lokale reststromen uit de regio?

 

NEW Cotton2Cotton collectie – Bestel voor de zomer!

De nieuwe kleuren voor de zomer van onze Cotton2Cotton collectie zijn zeer goed ontvangen. Met nieuwe kleuren Mint en Sky blue zijn erg in trek. We zijn hier uiteraard heel blij mee. Dankzij de mooie doorverkoop hebben we de mogelijkheid om Loop.a life verder op de kaart te zetten en de reststromen verder terug te brengen. Wil je nog een order plaatsen uit de zomer Cotton2Cotton collectie? Bestel dan nu!

Loop.a life take back campagne - Ruim je kast op!
Meld je nu aan als ambassadeur en inzamelpunt

Voor onze najaarscollectie komen wij materiaal te kort!

Helaas hebben we ook met de gevolgen van corona te maken: er waren voldoende reststromen, maar het materiaal kon niet tijdig worden verwerkt. Er wordt nu keihard gewerkt om al het materiaal alsnog op tijd door de keten te krijgen. We zijn doen er alles aan om de nieuwe najaarscollectie op tijd in de winkels te krijgen.

In juli starten we daarom met we met de 'Ruim je kast op!' campagne. Wij gaan een oproep doen om oude kleding in te leveren. Ruim je kasten op en lever je oude trui in, in ruil voor korting in het najaar op een fully closed loop sweater van je oude kleding. Onder het motto ruim je huis op en help Loop.a life de winter door!

Hierbij kan iedereen meedoen om de fashion industrie circulair te maken. We lanceren een pagina waar consumenten oude kleding kunnen inleveren in ruil voor een kortingsbon op onze collectie of men kan geld sparen. En het mooie is, je bent zeker dat jouw oude trui in de collectie van 2021 terugkomt; volledig closed loop dus. Op deze manier maken we de keten korter en volledig transparant en komt het materiaal direct op de juiste plek terecht.

Samen gaan we voor een duurzame fashion industrie. Daarom zijn we op zoek naar retailers die een inzamelpunt willen zijn voor specifieke reststromen die we in de collectie van 2021 gaan verwerken. Eind juni starten wij met een pilot hiervoor. Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Meld je dan nu aan als ambassadeur.

Mooi materiaal verdient het eeuwige leven.

Vooraankondiging retail portal
overzichtelijk, snel en eenvoudig

Afgelopen jaar hebben we nagedacht hoe we het retail proces voor jou nog aangenamer kunnen maken. Het resultaat? Ons nieuwe retail portal! Vanaf juli kun je hier terecht en kun je nóg makkelijker een nabestelling plaatsen. Daarnaast heb je toegang tot onze beeldbank, sales boeken en vind je alle informatie over de Loop.a life materialen. Wil je gebruik maken van het portaal dan is het uitgangspunt wel dat je ook minimaal 2x per jaar een forward order plaatst. Ons doel is namelijk om onze loyale retailers extra goed te bedienen.

Coming soon!

Najaarscollectie Softwool – Prachtige kleuren & nieuwe stijlen
Plaats jouw forward order voor 31 juni!

De nieuwe najaarscollectie belooft veel goeds. Een aantal vertrouwde items komen weer terug in een nieuw jasje en dankzij de Softwool voorverkoop zijn er nieuwe kleuren ontwikkeld. Nog geen forward order geplaatst? Je hebt tot 31 juni datum de tijd om nog jouw forward order te plaatsen.

Nationale campagne & acties – Spot jij ons in het NRC?
Ook goed voor retailers

Op 5 juni starten we met een nieuwe lezers actie | campagne via de NRC. Deze campagne zal 4 weken duren en de artikelen die we gaan promoten zijn de Summer Sweater heren en de Classy Boatneck voor dames. Waarom doen deze campagnes? Omdat dit heel goed is voor onze merkbekendheid. Ook voor retailers een voordeel, want lezers gaan naar onze website en zoeken naar retailers waar ze de producten kunnen zien, ervaren en kopen.

Retailers en samen groeien – Join us and join the loop!
Kom alles te weten over Loop.a life en circulair textiel

Graag nodigen we je bij ons uit. Twee keer per jaar gaan we al onze retailers uitnodigen om de nieuwe collectie te komen bekijken. Tijdens deze bijeenkomsten/events geven we jullie een update over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam en circulair textiel. Ook geven we maatwerk trainingen voor retailpersoneel of gaan we samen op pad. Zo zijn we vorige jaar met een groep retailers een kijkje gaan nemen in de fabriek waar al het gerecyclede materiaal binnenkomt en waar we daar uiteindelijk nieuwe kleding van maken. Houdt onze nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe activiteiten.

Nieuw POS materiaal – Promoot circulair textiel

Om het verhaal van Loop.a life nog beter naar buiten te brengen komen we dit jaar nog met POS materiaal voor in de winkel. Je ontvangt voor de herfst flyers met meer informatie over het circulaire proces, een special hanger - tag voor om de kledinghangers. Ook zij we bezig met een Loop.a life magazine over 5 jaar circulair textiel in Nederland. Mocht je nog iets missen in de winkel en denk je dat je hiermee het verhaal nog beter kunt vertellen, laat het ons dan weten!

Loop.a life x State of Art – retail collaborations
Samen maken we de wereld duurzamer

Een 100% circulaire fashion industrie is onze ambitie. Om die reden maken we niet alleen circulaire kleding onder ons eigen label, maar bieden we andere merken ook de mogelijkheid om bij ons onder een private label duurzame kleding te produceren. Recentelijk hebben we voor State of Art hun eerste circulaire collectie geproduceerd. Heb je als retailer een eigen merk en meerdere winkels dan kan dit wellicht ook voor jou interessant zijn. Bel ons als je hier meer over wilt weten. Om dit eenvoudiger te maken, lanceren we binnenkort een speciale Co-lab website hiervoor.

Stay tuned!