we proudly present our newest innovation

TOMORROW'S KNITS

  • super fine
  • 100% recycled
  • wardrobe classics

TOMORROW'S KNITS

Met trots lanceren we onze nieuwste innovatie: een garen van gerecycled katoen dat wel 4 x dunner is dan onze reguliere garens. Het garen bestaat voor 40% uit gerecycled katoen van afgedankte truien uit Nederland. Hiermee hebben we een capsule collectie ontworpen, die noemen we TOMORROW’S KNITS. De collectie bestaat uit verfijnde Wardrobe Classics, basic items die veelzijdig te combineren zijn.

Afgelopen anderhalf jaar hebben we gewerkt aan deze innovatie. Een fijn en hoogwaardig gerecycled garen ontwikkelen is een flinke uitdaging, omdat we werken met reststromen van afgedankte kleding. Het is gelukt om een 100% gerecyclede blend te maken. Het garen bestaat uit gerecycled katoen van afgedankte kleding, industrieafval en gerecycled PET.

De collectie bestaat uit drie verschillende ontwerpen; een fijn gebreide crew neck sweater met lange en korte mouw en een polo. We hebben gekozen voor de tijdloze kleuren zand, wit en donkerblauw.

SUPER FINE

Na een ontwikkeltijd van 2 jaar lanceren we een nieuw 100% gerecycled garen dat superdun is. Met dit garen kunnen we onze collectie uitbreiden met dunnere breisels die je het hele jaar kunt dragen. Het is een enorme uitdaging om een kwalitatief hoogwaardig én verfijnd garen te ontwikkelen met een hoog percentage gerecycled textiel dat door de consument gedragen is. We zijn trots dat het gelukt is om een garen te ontwikkelen dat aan deze eisen voldoet en wel 4 x dunner is dan de garens die we al eerder ontwikkeld hebben..

TRULY CIRCULAR

Net als onze eerdere garens is ook dit nieuwe garen volledig circulair. Met ‘truly circular’ bedoelen we het recyclen van kleding die de Nederlandse consument gedragen heeft en daarvan ook weer zo lokaal mogelijk nieuwe garens en kleding van maken. Wij maken onze eigen vezels, garens en kleding op een duurzame en transparante manier, waarbij we niet alleen het materiaal maar ook de kleuren hergebruiken. Daardoor gebruiken we geen water en nauwelijks tot geen verfstoffen.

WARDROBE CLASSICS

De capsule collectie bestaat uit Wardrobe Classics, mooie slow fashion basics die je het hele jaar door kunt dragen. Voor mannen en vrouwen is er een stijlvolle crew neck sweater met lange mouw, een gebreide T met korte mouw en een polo voor mannen. Alles is fully fashioned op maat gebreid.