Cotton2cotton

Gerecycled katoen met vezels van de Eucalyptusboom

Ons Cotton2Cotton is gemaakt van gerecycled katoen. Om er een mooi dun en aantrekkelijk garen van te maken, mengen we bij met lyocell van Tencel, een duurzame vezel gemaakt van houtpulp van gecertificeerde Eucalyptusbomen. Deze vezel geeft onze Cotton2Cotton collectie een licht glans en luxe look & feel.

 

Cotton2Cotton dames

Driekwart mouw, ronde hals, loose fit, licht en luchtig. Hij is weer op voorraad: onze duurzame bestseller Summer Sweater, gebreid met ons eigen 100% circulaire Cotton2cotton garen. Leverbaar in de vertrouwde kleuren bright green, kit, mint en red ochre. (laatste maten) Nieuw dit seizoen is de zonnige kleur sunshine. Laat de zomer maar komen!

 

Cotton2Cotton heren

Ook voor heren is de soepel vallende, dunne Summer Sweater weer leverbaar in de tijdloze kleuren: olive, sand en sky blue.

 

Cotton2Cotton

Ons Cotton2Cotton garen heeft een 100% natuurlijke basis en bevat minstens 70% gerecycled katoen, waarvan 40% post-consumer katoen. Overig materiaal is het duurzame lyocell, een luxe vezel gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen, die aanzienlijk minder water gebruiken om te groeien.

 

Dubbel Duurzaam

De eucalyptusboom heeft veel minder water nodig dan de katoenplant en het productieproces is een ‘closed loop systeem’. Dit betekent dat meer dan 99% hergebruikt wordt voor productie. Doordat onze nieuwe blend 100% natuurlijk is, is het afbreekbaar. De afgedankte kleding die gebruikt wordt, is al geverfd, de eucalyptusvezels verven we niet bij. Hierdoor ontstaat een fijner, kleurrijk en super duurzaam garen en een bijzonder eindproduct.