Naast dat wij onze eigen collectie circulaire knitwear maken, werken wij ook samen met andere merken om zo de ontwikkeling van een circulaire textielindustrie in Nederland te verbeteren. We dragen bij aan groei en werkgelegenheid in Nederland en houden we de impact op het milieu zo laag mogelijk. We gebruiken alleen afgedankte kleding van Nederlandse inzamelaars. Nederland inspireert ons ook: de cultuur, de natuur én onze Nederlandse Designers. Wij werken graag samen met Nederlandse bedrijven, gemeentes en met lokale designers om samen middels bijzondere projecten zoveel mogelijk positieve impact te genereren. Samenwerken kan als brand-collab, maar ook onder white label. Wij kunnen faciliteren bij het ontwikkelen van producten van eigen reststromen, of van onze gerecyclede garens. 

 

Samenwerking met King Louie

King Louie lanceert in samenwerking met Loop.a life (onderdeel van Brightloops BV) de eerste circulair geproduceerde knitwear die volledig is gemaakt van gerecyclede garens van lokale afgedankte kleding. 

De circulaire knitwear collectie van King Louie is geproduceerd door Loop.a life en bestaat uit 2 modellen en is uitgevoerd in 3 kleuren. De inspiratie van King Louie is veelal afkomstig van vintage en daarom is ervoor gekozen om deze collectie uit te voeren in een herkenbare en iconische ajour knit. De tinten, blauw, groen en rood sluiten goed aan bij de waarden van het merk; tijdloos en kleurrijk. De circulaire collectie zal in augustus 2023 beschikbaar zijn voor winkeliers, maar is te bezichtigen tijdens de Modefabriek in Amsterdam op 22 en 23 januari 2023 als onderdeel van de King Louie stand.