#whomademyclothes

Image source: Vancouver Sun

Het is Fashion Revolution Week, en dat betekent dat we collectief de vraag stellen: #whomademyclothes? De campagne van Fashion Revolution Week is al een tijdje aan de gang, op Instagram zijn onder de hashtag al tientallen foto’s te vinden van mensen die poseren met een bord waarop ze aandacht vragen voor de herkomst van hun kleren of juist laten zien dat zij diegene zijn die de kleren maken, en dat is nodig.

De kledingindustrie is na olie de meest vervuilende industrie ter wereld (bron: Global Fashion Agenda), onze afvalberg groeit gestaag en we moeten niet alleen vanwege het milieu, maar ook vanwege de veiligheid in fabrieken, de lage lonen en kinderarbeid, weten waar onze kleding vandaan komt.

Maar hoe dan?

De consument kan echt het verschil maken. Als wij niet meer voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, is het voor grote modeketens ook niet meer nodig zo goedkoop mogelijk te produceren. Prijzen worden naar een absoluut dieptepunt geconcurreerd omdat dát tegenwoordig de wedstrijd is. Hoe goedkoper je kunt produceren hoe meer klanten, en dat gaat ten koste van de kwaliteit van je kleren, de condities waarin die kleren geproduceerd zijn en het milieu. De enige groep die daar echt verandering in kan brengen is de consument. 

Daarom schuiven wij deze week aan in Pakhuis de Zwijger. Founder Ellen Mensink neemt zitting in een panel op woensdagavond, tijdens een gesprek over de documentaire RIVERBLUE, die die dag in premiere gaat in Nederland. De documentaire volgt rivierbeschermer Mark Angelo op zijn reis naar rivieren die verwoest zijn door de mode industrie, en het effect dat dat heeft op de wereld.

Dinsdagavond staan we op de marketplace van Pakhuis de Zwijger, so come say hi! En vergeet niet deze week, als je op je socials post over kleding, de industrie of gewoon een leuke outfit of the day, te taggen met #whomademyclothes. Samen maken we het verschil.

Waterbesparing

01-05-2019

Gigantische waterbesparing! Hoe precies?

In onze collectie vind je meerdere items in deze prachtige indigo kleur. Deze styles zijn niet geverfd. Deze kleur is te danken aan het zorgvuldig sorteren van oude jeans in 3 verschillende kleuren. Wij hebben daaruit een garen gemaakt door deze materialen te mengen met gerecyclede petflessen. Deze aanpak bespaart een hoop chemicaliën en water….

Lees meer
Fashion Revolution Week

24-04-2019

Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal. Onze breier Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt,…

Lees meer
Bijentelling

12-04-2019

Ode aan de bij

Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij.  We hebben allerlei gele en camel kleurige oude truien verwerkt in een mooie honey kleur. In deze kleur hebben we een mooie trui en top gemaakt in open, zogenaamde honingraat steek.  Nationale Bijentelling  Er zijn in Nederland 358 wilde…

Lees meer