Partners van Loop.a Life

Omdat wij duurzaam ondernemen belangrijk vinden, zoeken we onze partners zo lokaal en regionaal mogelijk. Daarmee verhogen we de transparantie en hoeven we onze producten niet over de hele wereld te vervoeren (want dat is natuurlijk niet echt duurzaam). Samen met onze partners werken wij aan nieuwe technologieën, zodat we materialen beter, duurzamer en slimmer kunnen verwerken en (kostbare) stappen in ons productieproces over kunnen slaan. Benieuwd met wie wij samenwerken?

Verzamelaars & Sorteerders

Afval sourcen wij zo lokaal en regionaal mogelijk bij verschillende verzamelaars en sorteerders. Dat doen wij onder andere bij Wieland Textiles in Wormerveer. Wieland Textiles is een sorteerstraat waar kleding wordt gesorteerd om het te gebruiken of in te zetten voor nieuwe grondstoffen. Met zo’n 45 werknemers verzorgt Wieland Textiles de recycling van 7 à 8 miljoen kilo gebruikte kleding per jaar. Dankzij een innovatief sorteerproces slaagt deze Zaanse onderneming erin om als toeleverancier een groot deel van de gesorteerde kleding weer een waardevolle bestemming te geven in de vorm grondstoffen of herdraagbare kleding.

Vervezelaars & spinners

Binnen Europa werken wij met productie partners die kennis en ervaring hebben met het hoogwaardig vervezelen en spinnen van oude kleding. Samen met onze Franse productie partner werken wij intensief aan het ontwikkelen van nieuwe post consumer garens uit de afvalberg. Zij hebben jarenlang ervaring met recycling en ontwikkelen binnen de Europa/Benelux exclusief samen met en voor ons nieuwe circulaire garens uit post consumer afval.

The Knitwit Stable

Een inspiratie-centrum voor professionals uit de breibranche. The Knitwit Stable organiseert workshops en biedt kennis, vaardigheden, nieuwe inzichten en een creatieve stimulans aan iedereen die werkzaam is in de hele keten van ontwerp, inkoop en productie van de knitwear-industrie. Doordat professionals nu zelf achter de breimachines staan bekijken ze hun eigen rol in het productieproces met andere ogen.

Breiers

Brightloops werkt samen met een aantal Europese en Nederlandse breiers. Waaronder in Nederland met Knit-it. Een hardwerkende alleskunner die er altijd voor open staat om nieuwe technieken te proberen. Op deze manier kunnen we dichtbij het productieproces onze garens testen en ondervinden wat er allemaal mogelijk is. Het is bijzonder om een oude trui aan het begin van ons proces te sorteren en bij de breier mooie, nieuwe eigentijdse truien weer terug te krijgen. Zo is het cirkeltje lokaal weer helemaal rond.

Marketing & Communicatiebureaus

Geen merk groeit zonder een goed fundament. Heldergroen gelooft in merken die iets wezenlijks willen toevoegen aan de maatschappij. Samen met hen hebben we de fundering van ons merk gelegd Loop.alife en onze organisatie Brightloops gelegd, zonder onszelf persoonlijk daarbij uit het oog te verliezen. Heldere en krachtige communicatie is één – maar het komt pas echt tot leven met een krachtige visuele identiteit. Daarbij heeft het marketing communicatie en design bureau ‘Buro’ ons bijzonder goed geholpen. Wij zijn trots op onze huisstijl en de uitstraling van onze identiteit.

Partners aan de wieg van Brightloops

Brightloops is voortgekomen uit het Recycle Lab Circular Fashion waaraan meerdere partijen uit de lokale kleding industrie en de Circulaire economie hebben meegewerkt. Tijdens dit lab hebben wij onderzoek gedaan naar duurzaam textiel en de haalbaarheid voor het lokaal upcyclen van kleding afval naar hoogwaardige nieuwe textiele eindproducten. Tijdens dit lab hebben wij – onder de naam WOOL2 – testen gedaan en een eerste kleine collectie 100% gerecyclede kleding ontwikkeld gemaakt van oude wollen truien.