Onze ambities

Loop.a life is koploper in de circulaire textiel industrie.
Wij willen meer mooie, duurzame producten in de markt zetten, waardevol materiaal nieuw leven geven, de kleding afvalberg verkleinen en zoveel mogelijk merken & consumenten inspireren en ontzorgen mee te doen. Met passie voor ons product, het proces en liefde voor de planeet willen wij de wereld een beetje mooier en gezonder maken. Dat doen wij met onze nieuwe standaard – Truly circular. Hiermee willen we het goede voorbeeld geven en de lokale maakindustrie o.g.v. circulair textiel stimuleren. Lees ook ons duurzaamheidsbeleid.

Wij hebben 4 duurzame ambities:

#1 Circulair koploper met nieuwe standaard: Truly circular

Wij willen met onze Truly circular aanpak de nieuwe standaard in de textielindustrie neerzetten, dat is onze eerste en allerbelangrijkste ambitie. Waarom? Omdat er teveel gepraat wordt, er te weinig wordt gedaan en er nog te weinig echt goed wordt gedaan en er daardoor te weinig impact is. Truly circular betekent voor ons: lokale en duurzame grondstoffen, meer post consumer materiaal van de lokale afvalberg textiel gebruiken, echt duurzaam recyclen zonder chemicalien en water, Dutch Design & Slow Fashion, stimuleren van design & produce for recycling, en zero waste stimuleren.

#2 Consumenten stimuleren om meer duurzame kleding en textiel te kopen

We stimuleren de beweging naar een duurzame en circulaire textielindustrie actief door consumenten te betrekken bij ons proces, hen de mogelijkheid te bieden om hun kledingafval bij ons in te leveren en door hen een collectie van mooie en duurzame kleding en textielproducten aan te bieden. Het hele jaar door organiseren wij lokale sorteeracties, workshops en inzamelingsacties en we doen voortdurend onderzoek naar hoe we mooie, nieuwe circulaire producten kunnen ontwikkelen.

 

#3 Fashion & textiel bedrijven faciliteren in hun circulaire transitie

Wij ondersteunen en ontzorgen andere fashion & interieur bedrijven om circulair te worden door nieuwe producten van hun eigen textielafval te maken – in combinatie met de lokale afvalberg – voor hun collectie onder hun naam. Tevens begeleiden wij hen in het maken van keuzes van materialen, design for recycling en productie. Daarnaast faciliteren wij de inname van hun producten voor recycling.

#4 Lokale werkgelegenheid stimuleren en een lokale productie loop creëren

Het is onze ambitie om de Nederlandse textielindustrie weer op te bouwen door in closed loop samenwerkingsvormen met partners dichter bij huis te produceren (Europe en bij voorkeur Nederland) om daarmee de lokale economie actief te stimuleren. Hierdoor kunnen wij lokale grondstoffen gebruiken, werkgelegenheid creëren, de lokale maakindustrie stimuleren en kennisontwikkeling & innovatie op het gebied van circulair textiel vergroten. We willen de reputatie van Dutch Design internationaal vergroten als een uniek, Truly circular ontwerp van hoge kwaliteit.

 

Video's

Groenlicht uitzending 10/04/17
YouTube
Crowdfunding campagne
YouTube
Wool2: hoe het begon
YouTube

Missie

WIJ ZIJN LOOP.A LIFE, pioniers in de circulaire textielindustrie.
Wij zijn omdenkers, andersdoeners en waarmakers.

WIJ WETEN dat de huidige textielindustrie een enorme voetafdruk op de wereld achterlaat. Het is een eindig proces van produceren, consumeren en wegwerpen. Het resultaat van deze lineaire keten: een steeds sneller groeiende berg textielafval, overbodig gebruik van chemicaliën en onnodig verlies van waardevolle grondstoffen, water en energie.

WIJ VINDEN dat het anders moet. Het is de hoogste tijd om het tij te keren. En alles op alles te zetten. En het leuke is: het kan al! Alleen wij doen het ook echt en ook écht goed.

WIJ WILLEN de textielindustrie circulair maken door de kleding afvalberg te verkleinen, waardevol materiaal nieuw leven te geven en zoveel mogelijk bedrijven en consumenten te ondersteunen en inspireren om mee te doen.

WIJ DOEN DIT met een innovatieve aanpak waarbij we textielafval omzetten naar mooie, nieuwe fashion- en interieurproducten. Zo wordt afval weer grondstof en sluiten we de keten. Om dit dubbel en dwars te bewijzen, hebben we ook ons eigen lifestyle merk.

WIJ MAKEN écht duurzaam geupcyclede garens, vilt en knitwear. We ondersteunen bedrijven om mooie circulaire eindproducten te maken tegen een betaalbare prijs. Zo maken we het voor textielbedrijven super gemakkelijk om circulair te worden. Daarnaast maken we fundamentals voor ons eigen slow fashion | interieur merk.

WIJ BRENGEN een nieuwe kijk op kledingproductie, een nieuwe keten, een nieuwe beweging en het liefst een nieuwe standaard van ‘truly circular’ en ‘zero waste’.

WIJ DELEN de passie voor ons product, de liefde voor onze planeet en de kennis over ons proces. Met onze klanten, vakgenoten, zelfs concurrenten. Want hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de wereld.