Ode aan de bij

Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij. 

We hebben allerlei gele en camel kleurige oude truien verwerkt in een mooie honey kleur. In deze kleur hebben we een mooie trui en top gemaakt in open, zogenaamde honingraat steek. 

Nationale Bijentelling 

Er zijn in Nederland 358 wilde bijensoorten. Deze wilde bijen zijn cruciaal voor onze biodiversiteit en de natuur maar de helft van deze wilde bijen wordt bedreigd. Je zou het wellicht niet direct denken, maar dit heeft ook voor ons gevolgen. 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving. De bijen zijn dus heel belangrijk voor de productie van ons voedsel. 

Dit weekend vindt er op 13 en 14 april een Nationale Bijentelling plaats. Hoe meer er bekend is over de bij, des te beter de bij geholpen kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het natuurlijk beheer van buitenruimtes zoals parken en het groen langs sloten. Bijen zijn dol op bloemen en houden helemaal niet van strakke, groene gazons. 

Een mooi voorbeeld van het succesvol laten stijgen van de bijenpopulatie is de stad Amsterdam. Door het niet strak maaien van de bermen bijvoorbeeld. Daarnaast zet Amsterdam in op de variatie van planten en gewassen, zodat verschillende bijensoorten aan hun voedsel kunnen komen. 

Ga naar de website van Nederland Zoemt voor meer informatie over de Nationale Bijentelling en doe mee! 

Waterbesparing

01-05-2019

Gigantische waterbesparing! Hoe precies?

In onze collectie vind je meerdere items in deze prachtige indigo kleur. Deze styles zijn niet geverfd. Deze kleur is te danken aan het zorgvuldig sorteren van oude jeans in 3 verschillende kleuren. Wij hebben daaruit een garen gemaakt door deze materialen te mengen met gerecyclede petflessen. Deze aanpak bespaart een hoop chemicaliën en water….

Lees meer
Fashion Revolution Week

24-04-2019

Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal. Onze breier Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt,…

Lees meer
genaaid npo3

18-12-2018

Loop.a life bij Genaaid NPO3: over het eerlijke alternatief

Aankomende woensdag 19 december is Loop.a life te zien bij de laatste aflevering van Genaaid om 20:25 op NPO3. Sinds 14 november is dit nieuwe EO-programma, dat gaat over de duistere kant van de mode-industrie, op televisie. In dit programma krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame modecollectie maken, maar hiervoor moeten ze…

Lees meer