Joe Merino by Loop.a life – trui van de toekomst

PERSBERICHT

DE TRUI VAN DE TOEKOMST

Wat is mooier dan tijdens de week van de circulaire economie de trui van de toekomst te lanceren. De impact van de mode-industrie op het milieu is enorm. Alleen al in Nederland is er een afvalberg van 235 miljoen kilo kleding per jaar, dat is elf kilo per persoon. Overproductie en fast fashion zorgen voor dumpprijzen en dat werkt dumpgedrag in de hand. Tegendraads als altijd komt Joe Merino, bekend van de hoge kwaliteit merino wollen mannenitems, met een sympathiek nieuw product: de 100% gerecyclede trui. Het garen en de trui is in samenwerking Loop.a life geproduceerd. Loop.a life is koploper in circulair textiel. Deze unieke pullover is een goed voorbeeld van de circulaire economie. Het garen is gesponnen van de wol van oude Joe’s, op kleur gesorteerd in een sociale werkplaats, zonder extra water of chemicaliën te gebruiken. Net als alle Joe Merino-producten is deze Limited Edition een tijdloze klassieker die jarenlang garant staat voor een stoere uitstraling en prettig draagbaar comfort op koude dagen. Helemaal van nu – en van de toekomst.

Grof gebreid, groen op links

De nieuwste Joe is grof gebreid van een samenstelling van 70% merinowol en 30% polyamide en uitgevoerd in blauw-grijs. Het is een stoere trui voor karaktervolle mannen met oog voor duurzaamheid. Deze unieke en smaakvolle Limited Edition is ontwikkeld in samenwerking met Loop.a life, koploper in de circulaire textielindustrie. Het garen is gemaakt van eigen truirestanten, verkregen uit items met productiefouten, retouren en beschadigde exemplaren. Bij het lifestyle merk Loop.alife.nl, worden lokale reststromen op meer dan 25 kleuren gesorteerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vervolgens worden ze hoogwaardig vervezeld, waarna er nieuwe garens worden gesponnen en 100% gerecyclede truien en vesten worden gebreid. Het kenmerkende oranje Joe-bandje ingebreid in de mouw – bij de bestaande collectie rechts, bij deze Limited Edition links – is speciaal voor deze duurzame gelegenheid groen.

Revolutionair product

Ron Beckers, medeoprichter en eigenaar van Joe Merino, is trots op zijn nieuwste Joe: “Bij Joe Merino laten we ons niet beïnvloeden door de elkaar steeds sneller opvolgende trends. Onze producten gaan seizoenlang mee en wij zien oude truien niet als afval, maar als materiaal voor nieuwe producten. Iedereen die realistisch naar de wereld kijkt, ziet dat het zo niet verder kan. De razendsnelle mode-industrie is een schokkend voorbeeld van hoe gedachteloos de wereld met producten om kan gaan. Al onze Joe’s zijn tijdloze klassiekers die je jaar na jaar blijft dragen, maar de nieuwste Joe is wel heel bijzonder. Hij is mooi, 100% gerecycled en nul % geitenwollensokkengehalte. Een revolutionair product dat laat zien dat duurzaamheid de toekomst heeft, ook voor wie er goedgekleed bij wil lopen. Zo veranderen we met kleine stapjes de modewereld, trui voor trui.”

Prijs & verkrijgbaarheid

De Limited Edition trui van Joe Merino is gemaakt in een oplage van 300 exemplaren en verkrijgbaar voor €130 via JoeMerino.com zolang de voorraad strekt.

Over Joe Merino

Joe Merino is een Amsterdams kledingmerk opgericht in 2011 door Ron Beckers en Marc Sijtstra, met als doel om het voor mannen makkelijker te maken zich goed te kleden. De collectie bestaat uit truien, vesten, sweaters, shirts, sokken en sjaals gemaakt van merino wol. Deze prachtige kwaliteit wol heeft warmte- en vochtregulerende eigenschappen, waardoor de truien goed beschermen tegen de kou, maar binnen niet te warm zijn. Joe biedt de hoogste kwaliteit voor de beste prijs in meer dan vijftig kleuren en twaalf tijdloze modellen die jarenlang mee gaan, nooit in de uitverkoop komen en minder vaak gewassen hoeven te worden dan andere kleding. Bovendien biedt Joe een reparatie service zodat je een iets beschadigde trui niet weg hoeft te gooien.

crowdfunding update fryske trui

18-10-2018

Crowdfunding update Fryske Trui: 25%

In het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 is de eerste circulaire Fryske trui ontwikkeld. Deze wordt gemaakt van oude ingezamelde wollen truien in combinatie met lokaal geteeld vlas. De stijlvolle herentrui en het damesvest laten de waarde zien van textielafval en welke mogelijkheden er zijn om daarvan iets nieuws te maken. De Fryske trui…

Lees meer
dutch design week

18-10-2018

Dutch Design Week in Eindhoven (20-28 oktober)

Volgende week is het weer zo ver! De Dutch Design Week is het grootste design evenement van Noord-Europa; jaarlijks georganiseerd door de Dutch Design Foundation. Het event vindt plaats op 110 locaties in en rondom Eindhoven. In totaal doen 2,600 ontwerpers mee en wij zijn erbij. Yksi Expo – nieuwe Loop.a life collectie Loop.a life…

Lees meer

18-09-2018

Dutch Design for a Better World!

Wij waren onderdeel van de expositie Clean Revolution, een onderdeel van het Global Action Climate Summit in San Francisco, dat van 12-14 september plaatsvond. Op verzoek van het Nederlandse Consulaat in San Francisco cureerde en organiseerde Yksi Connect, belevingsplatform voor Nederlands design, een expositie met 40 Nederlandse ontwerpers. Het doel van de conferentie is op lokaal…

Lees meer