Joe Merino by Loop.a life – trui van de toekomst

PERSBERICHT

DE TRUI VAN DE TOEKOMST

Wat is mooier dan tijdens de week van de circulaire economie de trui van de toekomst te lanceren. De impact van de mode-industrie op het milieu is enorm. Alleen al in Nederland is er een afvalberg van 235 miljoen kilo kleding per jaar, dat is elf kilo per persoon. Overproductie en fast fashion zorgen voor dumpprijzen en dat werkt dumpgedrag in de hand. Tegendraads als altijd komt Joe Merino, bekend van de hoge kwaliteit merino wollen mannenitems, met een sympathiek nieuw product: de 100% gerecyclede trui. Het garen en de trui is in samenwerking Loop.a life geproduceerd. Loop.a life is koploper in circulair textiel. Deze unieke pullover is een goed voorbeeld van de circulaire economie. Het garen is gesponnen van de wol van oude Joe’s, op kleur gesorteerd in een sociale werkplaats, zonder extra water of chemicaliën te gebruiken. Net als alle Joe Merino-producten is deze Limited Edition een tijdloze klassieker die jarenlang garant staat voor een stoere uitstraling en prettig draagbaar comfort op koude dagen. Helemaal van nu – en van de toekomst.

Grof gebreid, groen op links

De nieuwste Joe is grof gebreid van een samenstelling van 70% merinowol en 30% polyamide en uitgevoerd in blauw-grijs. Het is een stoere trui voor karaktervolle mannen met oog voor duurzaamheid. Deze unieke en smaakvolle Limited Edition is ontwikkeld in samenwerking met Loop.a life, koploper in de circulaire textielindustrie. Het garen is gemaakt van eigen truirestanten, verkregen uit items met productiefouten, retouren en beschadigde exemplaren. Bij het lifestyle merk Loop.alife.nl, worden lokale reststromen op meer dan 25 kleuren gesorteerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vervolgens worden ze hoogwaardig vervezeld, waarna er nieuwe garens worden gesponnen en 100% gerecyclede truien en vesten worden gebreid. Het kenmerkende oranje Joe-bandje ingebreid in de mouw – bij de bestaande collectie rechts, bij deze Limited Edition links – is speciaal voor deze duurzame gelegenheid groen.

Revolutionair product

Ron Beckers, medeoprichter en eigenaar van Joe Merino, is trots op zijn nieuwste Joe: “Bij Joe Merino laten we ons niet beïnvloeden door de elkaar steeds sneller opvolgende trends. Onze producten gaan seizoenlang mee en wij zien oude truien niet als afval, maar als materiaal voor nieuwe producten. Iedereen die realistisch naar de wereld kijkt, ziet dat het zo niet verder kan. De razendsnelle mode-industrie is een schokkend voorbeeld van hoe gedachteloos de wereld met producten om kan gaan. Al onze Joe’s zijn tijdloze klassiekers die je jaar na jaar blijft dragen, maar de nieuwste Joe is wel heel bijzonder. Hij is mooi, 100% gerecycled en nul % geitenwollensokkengehalte. Een revolutionair product dat laat zien dat duurzaamheid de toekomst heeft, ook voor wie er goedgekleed bij wil lopen. Zo veranderen we met kleine stapjes de modewereld, trui voor trui.”

Prijs & verkrijgbaarheid

De Limited Edition trui van Joe Merino is gemaakt in een oplage van 300 exemplaren en verkrijgbaar voor €130 via JoeMerino.com zolang de voorraad strekt.

Over Joe Merino

Joe Merino is een Amsterdams kledingmerk opgericht in 2011 door Ron Beckers en Marc Sijtstra, met als doel om het voor mannen makkelijker te maken zich goed te kleden. De collectie bestaat uit truien, vesten, sweaters, shirts, sokken en sjaals gemaakt van merino wol. Deze prachtige kwaliteit wol heeft warmte- en vochtregulerende eigenschappen, waardoor de truien goed beschermen tegen de kou, maar binnen niet te warm zijn. Joe biedt de hoogste kwaliteit voor de beste prijs in meer dan vijftig kleuren en twaalf tijdloze modellen die jarenlang mee gaan, nooit in de uitverkoop komen en minder vaak gewassen hoeven te worden dan andere kleding. Bovendien biedt Joe een reparatie service zodat je een iets beschadigde trui niet weg hoeft te gooien.

18-07-2018

Loop.a life x It Erfskip ontwikkelen samen de eerste circulaire Fryske trui

Eerste Fryske circulaire trui van tweedehands wol en lokaal vlas Collectors item in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad Friesland is koploper op het gebied van circulariteit. Daarom maken circulair textielbedrijf Loop.a life en Social Design Lab It Erfskip samen met Omrin, Gemeente Leeuwarden, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland en Leger des Heils Reshare ter gelegenheid van…

Lees meer

30-06-2018

Over onze winkels

Buiten is het nog warm, maar achter de schermen zijn wij druk bezig om alles voor te bereiden voor het winterseizoen. Over een paar weken gaan onze nieuwe items naar de winkels, en die winkels zijn stuk voor stuk bijzonder. Dat verhaal delen we graag met je. ONE   ONE doet haar eigen ding. De…

Lees meer

26-06-2018

GEZOCHT: Business director Loop.a life, marketing / sales & change-maker

Circulaire Fashion & Textiel start-up, Amsterdam Amsterdam | Director Marketing Sales | Fulltime (1 fte – geen zzp) | HBO | WO – acquisitie wordt niet op prijs gesteld Wij zoeken een senior commerciële professional met ondernemersbloed. Iemand die gewend is om voor de troepen uit te lopen en het merk Loop.a life kan bouwen…

Lees meer