Green Friday bij Loop.a life: geen korting! Investeer mee in duurzame mode & textiel

Jaarlijks gooien we in Nederland alleen al 235 miljoen kilogram kleding weg, slechts 32% wordt hergebruikt en gerecycled. Het echte probleem is dat de afvalberg toeneemt, omdat tot 2030 de productie van kleding met 63% zal stijgen. Tegelijkertijd neemt het aantal keren dat men een product draagt af; nu is het gemiddeld 5 keer(!). Kleding is hiermee een wegwerpartikel geworden. Tel daarbij op dat de textiel- en kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën te wereld is. We lopen hiermee een doodlopende straat in en alleen samen kunnen we het tij keren.

Wij van Loop.a life willen daar verandering in te brengen door het zelf anders te doen en andere merken en textiel bedrijven te ondersteunen om circulair te produceren. Zo produceren wij nieuwe items van 100% gerecyclede materialen met 70% post consumer materiaal (dat wat de consument weggooit) en kunnen we bijvoorbeeld 500 liter water besparen bij de productie van een nieuwe wollen trui. En wat veel mensen niet weten is dat bij onze hele collectie geen druppel verfstoffen en chemicaliën zijn gebruikt omdat wij de kleuren van de truien die wij recyclen hergebruiken en mengen tot nieuwe kleuren. Wij hebben dan ook een prachtige kleuren collectie. Ons productieproces is volledig circulair en de items zijn tijdloos en duurzaam. Zo besparen we tijdens de productie, produceren we super duurzaam en staan we voor producten die lang mee gaan.

Green Friday

 

Green Friday

Overconsumptie in de mode industrie is een groot probleem en grote wereldwijde campagnes als Black Friday zijn volgens ons manieren om dit verder uit te breiden. Daarom staan wij ook niet achter Black Friday en zullen we hier ook niet aan meedoen. In plaats daarvan kiezen wij voor een Green Friday; een dag waarop we stil staan bij de overproductie en overconsumptie van textiel en kleding. Een moment waarop we de aandacht willen vestigen op duurzame grondstoffen die nodig zijn om onze eindeloze behoefte aan nieuwe kleding te kunnen produceren en de afval die we met ons gedrag achterlaten.

Daarom willen wij graag je aandacht vestigen op een echt duurzame trui – de eerste circulaire Fryske trui – waarmee we de afvalberg verkleinen en duurzame materialen zoals vlas en de biodiversiteit in Nederland stimuleren. Ga daarvoor naar www.crowdaboutnow.nl/frysketrui en help ons mee aan een schoon en divers Nederland en Fryslân.

Daarnaast doneren wij 10% van alle aankopen uit de gehele Loop.a life collectie dit weekend aan The Ocean Cleanup. Samen kunnen we verandering brengen in de industrie; door te kiezen voor eerlijke en schone productie, gerecyclede materialen en duurzame, tijdloze kledingstukken waar we jaren blij mee zullen zijn. Doe jij ook mee?

Waterbesparing

01-05-2019

Gigantische waterbesparing! Hoe precies?

In onze collectie vind je meerdere items in deze prachtige indigo kleur. Deze styles zijn niet geverfd. Deze kleur is te danken aan het zorgvuldig sorteren van oude jeans in 3 verschillende kleuren. Wij hebben daaruit een garen gemaakt door deze materialen te mengen met gerecyclede petflessen. Deze aanpak bespaart een hoop chemicaliën en water….

Lees meer
Fashion Revolution Week

24-04-2019

Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal. Onze breier Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt,…

Lees meer
Bijentelling

12-04-2019

Ode aan de bij

Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij.  We hebben allerlei gele en camel kleurige oude truien verwerkt in een mooie honey kleur. In deze kleur hebben we een mooie trui en top gemaakt in open, zogenaamde honingraat steek.  Nationale Bijentelling  Er zijn in Nederland 358 wilde…

Lees meer