Gigantische waterbesparing! Hoe precies?

In onze collectie vind je meerdere items in deze prachtige indigo kleur. Deze styles zijn niet geverfd. Deze kleur is te danken aan het zorgvuldig sorteren van oude jeans in 3 verschillende kleuren. Wij hebben daaruit een garen gemaakt door deze materialen te mengen met gerecyclede petflessen. Deze aanpak bespaart een hoop chemicaliën en water.

Waterverbruik

Wist je dat er alleen al 100 tot 150 liter water nodig is om een kilo textiel te verven? Voor het maken van een jeans – van grondstof tot spijkerbroek – is in totaal wel 7.500 tot 10.000 liter water nodig! Dit benadrukt nog eens hoe belangrijk het is om duurzaam te produceren. Daarom hergebruiken wij kleuren en materialen in onze 100% circulaire collectie.

Doordat we oude kleding ‘upcyclen’ hoeven we geen nieuwe vezels te produceren. Wij hebben geen druppel water nodig om vezels uit oude truien terug te winnen. Dat scheelt 500 liter water per nieuw geproduceerde trui. Een enorme waterbesparing!

waterbesparing textiel
Weekend Sweater 3/4 Sleeve in Natural Indigo
Natuurlijk indigo

Wist je dat het verven met natuurlijk indigo een van de oudste verfmethoden ter wereld is? Oorspronkelijk werd deze kleurstof gewonnen uit planten, zoals uit de Wede.

Leuk weetje, voordat de diepblauwe kleur bereikt wordt, neemt indigo een aantal andere kleuren aan. Als het uit het verfbad komt kleurt het geel, door blootstelling aan zuurstof (lucht) kleurt het groen om vervolgens blauw te kleuren. Het indigo dat tegenwoordig wordt gebruikt is synthetisch. Om deze kleur te maken worden veel chemicaliën gebruikt.  

Wij gebruiken geen chemicaliën in ons productieproces. Wij ‘diepsorteren’ de afvalberg op kleur en in het proces mengen we verschillende gerecyclede kleuren tot nieuwe kleuren. Super duurzaam dus!

Fashion Revolution Week

24-04-2019

Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal. Onze breier Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt,…

Lees meer
Bijentelling

12-04-2019

Ode aan de bij

Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij.  We hebben allerlei gele en camel kleurige oude truien verwerkt in een mooie honey kleur. In deze kleur hebben we een mooie trui en top gemaakt in open, zogenaamde honingraat steek.  Nationale Bijentelling  Er zijn in Nederland 358 wilde…

Lees meer
genaaid npo3

18-12-2018

Loop.a life bij Genaaid NPO3: over het eerlijke alternatief

Aankomende woensdag 19 december is Loop.a life te zien bij de laatste aflevering van Genaaid om 20:25 op NPO3. Sinds 14 november is dit nieuwe EO-programma, dat gaat over de duistere kant van de mode-industrie, op televisie. In dit programma krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame modecollectie maken, maar hiervoor moeten ze…

Lees meer