Loop.a life bij Genaaid NPO3: over het eerlijke alternatief

Aankomende woensdag 19 december is Loop.a life te zien bij de laatste aflevering van Genaaid om 20:25 op NPO3. Sinds 14 november is dit nieuwe EO-programma, dat gaat over de duistere kant van de mode-industrie, op televisie. In dit programma krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame modecollectie maken, maar hiervoor moeten ze wel eerst naar Myanmar om te zien hoe kleding echt gemaakt wordt. Maar duurzame mode kan ook dichtbij gemaakt worden met de reststromen van onze eigen kleding; opdat we kunnen werken aan meer transparantie, zero waste, duurzame producten en werkgelegenheid.

Duistere kant van fast fashion
Genaaid bestaat uit verschillende afleveringen, waarin telkens een ander probleem uit de mode industrie wordt aangekaart. Zo worden de leefomstandigheden van de klerenmakers belicht, maar ook harde feiten over milieuvervuiling door de industrie. Het programma laat duidelijk zien wat de impact van fast fashion is op mens, natuur en dieren.

Wij vinden het fijn om te zien dat er steeds meer licht wordt geworpen op de mode-industrie, en met name op de problemen en de impact op het milieu. Zo kunnen we samen meer bewustzijn creëren en de eindconsument wijzen op de feiten. Een transparante industrie zorgt ervoor dat er vragen gesteld kunnen worden, maar ook dat iedereen bewuste keuzes kan maken. Daarom vinden wij het belangrijk om een eerlijker en schoner alternatief te geven. Zo kunnen we namelijk de industrie uitdagen om te veranderen.  

Aflevering 6: Het Eerlijke Alternatief
De aflevering van deze week, woensdag 19 december om 20:25, gaat over het eerlijke alternatief. In deze aflevering zijn wij ook kort te zien. Kijk jij ook?

Waterbesparing

01-05-2019

Gigantische waterbesparing! Hoe precies?

In onze collectie vind je meerdere items in deze prachtige indigo kleur. Deze styles zijn niet geverfd. Deze kleur is te danken aan het zorgvuldig sorteren van oude jeans in 3 verschillende kleuren. Wij hebben daaruit een garen gemaakt door deze materialen te mengen met gerecyclede petflessen. Deze aanpak bespaart een hoop chemicaliën en water….

Lees meer
Fashion Revolution Week

24-04-2019

Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal. Onze breier Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt,…

Lees meer
Bijentelling

12-04-2019

Ode aan de bij

Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij.  We hebben allerlei gele en camel kleurige oude truien verwerkt in een mooie honey kleur. In deze kleur hebben we een mooie trui en top gemaakt in open, zogenaamde honingraat steek.  Nationale Bijentelling  Er zijn in Nederland 358 wilde…

Lees meer