Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal.

Onze breier

Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt, met ons wil innoveren op het gebied van nieuwe gerecyclede garens en Ecotex gecertificeerd is. Wat voor ons een enorm pluspunt is, is dat onze breier een eigen lab heeft waar we onze garens en eindproducten kunnen testen. 

Begin deze maand zijn we bij deze breier op bezoek geweest en zoals elke keer was het ook nu weer een plezier om in de fabriek rond te lopen. Werknemers krijgen een uitgebreide lunch, ze worden met een busje van en naar huis gebracht en het is een ruimtelijke en lichte locatie. Maar nog belangrijker, er wordt gelachen en het is duidelijk zichtbaar dat de mensen plezier in hun werk hebben.

Kortom, wij kunnen met een gerust hart zeggen dat onze collectie op een duurzame en fijne plek is gemaakt! 

Duurzaam breien: hoe doe je dat? 

In tegenstelling tot weven is breien best een complexe digitale techniek, met oneindig veel steken en machine instellingen. Zeker als het gaat om fully fashion breien. Hierbij worden de verschillende delen van het kledingstuk op maat gebreid. Vervolgens worden de delen gestoomd en/of gewassen om hierna in elkaar gezet te worden. Het bespaart ontzettend veel materiaal, omdat er geen snijafval is. 

Recyclen doen we niet alleen via het vervezelen van oude truien. Onze breier heeft een bijzondere machine waarbij truien tot op de draad ontrafeld kunnen worden en hergebruikt.

Mooi vak, dat breien!

fashion revolution week 2
Op bezoek bij de breier
Waterbesparing

01-05-2019

Gigantische waterbesparing! Hoe precies?

In onze collectie vind je meerdere items in deze prachtige indigo kleur. Deze styles zijn niet geverfd. Deze kleur is te danken aan het zorgvuldig sorteren van oude jeans in 3 verschillende kleuren. Wij hebben daaruit een garen gemaakt door deze materialen te mengen met gerecyclede petflessen. Deze aanpak bespaart een hoop chemicaliën en water….

Lees meer
Bijentelling

12-04-2019

Ode aan de bij

Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij.  We hebben allerlei gele en camel kleurige oude truien verwerkt in een mooie honey kleur. In deze kleur hebben we een mooie trui en top gemaakt in open, zogenaamde honingraat steek.  Nationale Bijentelling  Er zijn in Nederland 358 wilde…

Lees meer
genaaid npo3

18-12-2018

Loop.a life bij Genaaid NPO3: over het eerlijke alternatief

Aankomende woensdag 19 december is Loop.a life te zien bij de laatste aflevering van Genaaid om 20:25 op NPO3. Sinds 14 november is dit nieuwe EO-programma, dat gaat over de duistere kant van de mode-industrie, op televisie. In dit programma krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame modecollectie maken, maar hiervoor moeten ze…

Lees meer