Loop.a life lanceert softwool innovatie!
Superzachte 100% circulaire truien van lokale reststromen

Softwool innovatie – mooi materiaal verdient het eeuwige leven

Loop.a life is koploper op het gebied van circulair textiel en werkt al 4 jaar aan nieuwe oplossingen van lokale reststromen. Onze missie is om de hele afvalberg te verwerken naar mooie nieuwe materialen, kleuren en collecties. Dit keer was het onze ambitie om een zachter en dunner garen te maken waarbij zoveel mogelijk lokaal materiaal is gebruikt.

De uitdaging was om met gerecyclede Alpaca en Cashmere te werken en zachte artikelen en nieuwe kleuren te maken zonder te verven. Dit doen we door de bestaande kleuren te mengen. Wij zijn super trots op het resultaat. De collectie bestaat uit fijne- en grofgebreide truien met zachte kleuren en geven je een gevoel van luxe.

Ons doel – 200 truien in 30 dagen

We willen 200 Softwool items verkopen. Met het bedrag dat we ophalen tijdens deze  campagne gaan we nog meer ingezameld textiel recyclen, garens innoveren en het kleurenpalet van Softwool uitbreiden. We maken deze collectie op bestelling, waardoor we geen garens verspillen. Zo brengen we samen de lokale reststromen textiel nog verder terug en werken we samen aan een duurzame en circulaire textielindustrie.

De Softwool collectie – Limited edition met 3 collectors items!

We hebben dit keer 3 garens ontwikkeld, met gerecyclede alpaca, met gereyclede cashmere en een combinatie van Cashmere en Lyocell (vezels van de Eucalypstus boom). Van deze garens hebben we 3 unieke super luxe items ontwikkeld. Die we in december in gelimiteerde oplage uitleveren. Bestel jij één van deze items? Dan zorgen wij dat jouw unieke product voor de Kerst geleverd wordt in een exclusieve cadeauverpakking. Ook mooi om iemand met de kerstdagen cadeau te geven.

We gaan met een of meerdere garens door, afhankelijk van de reacties op deze producten. Wij denken eerlijk gezegd dat u ze alle drie mooi zult vinden, maar we zijn toch erg benieuwd.

De Loop.a life Softwool collectie

De afvalberg groeit! Change the world piece by piece

Circulair textiel is veel in het nieuws, echter de afvalberg blijft exponentieel groeien. Minder dan 1% van de kleding is gerecycled, veel te laag vinden wij. Meestal wordt industrie afval gebruikt of afgedankte kleding die aan de andere kant van de wereld – bijvoorbeeld India – wordt verwerkt onder erbarmelijke en niet duurzame omstandigheden. Afvalstromen gaan 4x de wereld rond.

De grote uitdaging is het ontwikkelen van nieuwe producten van de lokale afvalberg, die bestaat uit vele composities en kleuren: wol, katoen, viscose etc. Loop.a life maakt hiervan nieuwe garens en duurzame collecties. Door een trui van ons te kopen help je ons met om onze innovaties door te zetten en onze missie te realiseren. Ontvang tot en met 9 december Early Bird korting op de Softwool collectie.

Steun ons – ‘make the change

Koop nu een collectors item van onze nieuwe softwool collectie – steun de ontwikkeling naar meer softwool kleuren en producten van lokale reststromen – en werk mee aan een schone en groene planeet