De circulaire colors of cotton van Loop.a life
Unieke kleuren & nieuwe stijlen – 100% natuurlijk

Vorig jaar kwamen we met onze eerste Cotton2Cotton collectie van lokale reststromen katoen en 100% natuurlijk. We voegen nu nieuwe stijlen en kleuren toe aan de Cotton2Cotton collectie! We hebben op deze nieuwe collectie wat langer moeten wachten. We kopen lokale grondstoffen in, sorteren zelf en produceren onze eigen garens. Zo kunnen wij onze eigen kleuren maken en weten wij zeker dat onze collectie duurzaam en volledig closed loop gemaakt wordt. We hebben mooie lichte en frisse kleuren kunnen ontwikkelen zonder een druppel water of verf te gebruiken. Elke trui bestaat uit een mix van wel 100 tot 1000 truien, samengesteld tot een nieuwe kleur. Onze loop.a life kleuren en deze items zijn dan ook echt uniek.   

De nieuwe Cotton2Cotton collectie bestaat uit negen tijdloze en comfortabele garderobe basics ontworpen voor mannen en vrouwen. We hebben voor het voorjaar de nieuwe kleuren Sand, Sky Blue en Mint ontwikkeld en twee nieuwe stijlen: de Zip Cardigan voor mannen en de Dune Cardigan voor vrouwen. In deze voorverkoop starten we met een selectie van deze nieuwe en succesvolle bestaande kleuren. Bestel jouw nieuwe Cotton2Cotton item in de voorverkoop tot en met zondag 4 april en ontvang €20,- korting. Met deze opbrengst van de voorverkoop kunnen we nog meer textiel recyclen en genieten we samen van een schonere planeet.

Unieke circulaire & natuurlijke kleuren

Elke trui is samengesteld uit wel 100 tot 1000 verschillende truien en samengebracht tot een nieuwe kleur. Elke trui bestaat uit minimaal 100 stukjes geschiedenis die ooit met liefde en ambacht zijn gemaakt. Net als onze kleuren en stijlen. We hebben de nieuwe kleuren bepaald op basis van wat mogelijk is, want we willen geen verfstoffen toevoegen. We hebben ons laten inspireren door de kleuren van de natuur. Dit keer kozen we voor Sky Blue, Sand en Mint.

Circulair + 100% natuurlijk

Circulaire truien zonder synthetische materialen is iets waar consumenten en winkeliers lang op hebben gewacht. Veel mensen weten inmiddels dat zowel katoen als plastic een enorme impact op het milieu hebben. Loop.a life bespaart met de productie van 1 gerecyclede katoenen trui wel 7000 tot 10.000 liter water. Met dit super duurzame garen maken wij kwalitatieve en tijdloze kleding voor zowel warme als koude dagen. Het garen heeft een 100% natuurlijke basis en bevat minstens 70% gerecycled katoen waarvan 40% uit post-consumer katoen bestaat. Overig materiaal is het duurzame lyocell, een luxe vezel gemaakt van houtpulp van de eucalyptusboom. Deze gebruikt aanzienlijk minder water om te groeien.

Nieuwe stijlen – mooie details

De nieuwe collectie bestaat uit mooie basics die we hebben voorzien van een upgrade. Er is nog meer aandacht besteed aan de maatvoering en de details en de afwerking is verder verfijnd. Elke model is gebreid in een andere unieke reliëfsteek en voorzien van bijzondere details. De stijlvolle ontwerpen laten de waarde zien van textielafval en tonen de mogelijkheden om daarvan iets nieuws te maken. 

De uitdaging – regie in de keten in tijden van Corona

Wat Loop.a life uniek maakt is dat wij zelf van de lokale afvalberg onze collectie maken en ons eigen materiaal in Europa door de hele keten leiden. Hierdoor weten wij precies wat er met ons materiaal gebeurt, beperken wij de transportkilometers en kunnen wij de mate van duurzaamheid van onze garens en producten zelf bepalen. Het regisseren van de hele keten is een uitdaging, zeker in tijden van Corona. Er zijn veel reststromen, maar er wordt minder gesorteerd, het opschonen van materiaal hebben we dan ook het afgelopen jaar met beperkte mankracht gedaan. Ook onze spinner en breier hebben flink te maken met Corona en onderbezetting., een hele uitdaging. We zijn dan ook extra trots dat wij deze collectie kunnen lanceren. 

Bestel nu jouw unieke kleur en design – van Nederlandse bodem

Bestel jouw nieuwe Cotton2Cotton item in de voorverkoop tot en met vrijdag 2 april en ontvang €20,- korting. Met de opbrengst van de voorverkoop kunnen we nog meer textiel recyclen en genieten we samen van een schonere planeet.