Crowdfunding Cotton2cotton collectie geslaagd!

Dank voor jouw steun! We hebben onze doelen bereikt:

  1. minimaal 550 stuks te verkopen in deze periode, om geen voorraden aan te houden
  2. 5000 euro op te halen om nieuwe garenontwikkelingen te realiseren
Dankzij al onze donateurs en mensen die een pre-order hebben geplaatst, hebben wij een succesvolle en mooie campagne gedraaid. Alles is goed verlopen en daar zijn we trots op. Ook hebben we heel veel mooie reacties ontvangen. Alle bestellingen worden nu verzonden en voor de workshops worden data ingepland.
We hebben nog wel te maken gehad met een korte storing bij onze hosting provider. Dat gebeurde op vrijdagavond 12 juni. Heb jij daar hinder van ondervonden tijdens het plaatsen van een bestelling of heb je ons niet kunnen bereiken? Stuur ons dan aub een mail naar info@brightloops.nl. Dat geldt ook voor items waarvan jouw maat of kleur uitverkocht was.

De Cotton2cotton collectie

Een 100% circulair productieproces

Wij werken met lokaal ‘post consumer’ textiel en in een ‘closed loop’ systeem dichtbij huis. Sinds kort wordt deze afgedankte kleding automatisch op materiaal en op kleur gesorteerd. Wij hebben de eerste batch katoen van de innovatieve sorteermachine, de Fibersort, aangekocht. De productie van onze garens en kleding vindt plaats in fabrieken in Nederland en Zuid-Europa. Ook voor het Cotton2cotton garen hergebruiken wij het materiaal en de kleur, waardoor we geen water en chemicaliën gebruiken tijdens onze productie, super duurzaam dus!

Ons nieuwe garen Cotton2cotton – 100% natuurlijk

Voor het maken van dit nieuwe gerecyclede garen gebruiken wij afgedankte katoenen truien. Het recyclen van katoen leidt tot een besparing van wel 5000 – 15000 liter water per trui. Immers, voor het maken van nieuw katoen is heel veel water nodig. Denk aan het verbouwen van de landbouwgrond, het bleken, verwerken en verven van de vezel. Al deze stappen slaan wij over.
Om vervolgens een kleurrijk, fijn en zacht garen te maken, mengen we bij met industrie afval en met lyocell vezels. Lyocell is een door de mens gemaakte vezel van natuurlijk materiaal en zorgt voor een lichte glan. Dit maakt het garen sterk en zacht. Wij gebruiken het gepatenteerde Tencel lyocell van de Oostenrijkse fabrikant Lenzing. Zij gebruiken houtvezels verwerkt van duurzaam beheerde Eucalyptusbomen. Het verwerken hiervan gebeurt in een ‘closed-loop’ systeem.

Geen verfstoffen en water

Voor het maken van onze kleuren gebruiken we geen verfstoffen. De afgedankte kleding die wordt gebruikt, is al geverfd en de Tencel lyocell vezels verven we niet bij. Hierdoor ontstaat een mooi en super duurzaam garen en een uniek eindproduct. Ons nieuwe katoengaren bestaat voor 40% uit lokaal afgedankte katoenen truien, 30% uit industrie afval en 30% uit vezels gemaakt van de Eucalyptusboom. Dit grotendeels gerecyclede garen heeft dus een 100% natuurlijke basis.

Persbericht

Lees hier het volledige persbericht over onze crowdfunding campagne en Cotton2cotton collectie. Neem contact op met anne@brightloops.nl voor meer persmateriaal.

Deel deze actie op