Pre-order nu een unieke Cotton2cotton basic en steun onze productie en innovaties

Het is gelukt om een fijn & 100% natuurlijk zomergaren te maken met een hoog percentage katoen van oude truien! Belangrijk, want voor de productie van nieuw katoen is veel landbouwgrond en water nodig. Om de 1e collectie mogelijk te maken en nieuwe kleuren en garens te ontwikkelen, hebben we jouw hulp nodig. Koop nu op  order een unieke basic met korting. Daarmee koop je een mooi product met een bijzonder verhaal, kunnen wij door met productontwikkeling én draag je bij aan een duurzame en circulaire kledingindustrie. Onze ambitie met deze crowdfunding is:
  1. minimaal 70% van onze productie – 550 stuks – te verkopen in deze periode, om geen voorraden aan te houden
  2. 5000 euro op te halen om nieuwe garenontwikkelingen te realiseren

1e levering – 2e week juni

We leveren in deze 1e Cotton2cotton collectie in de 2e week van juni. Door de Corona crisis zijn wij vast gestart met de productie, vanwege het risico van het sluiten van de breifabriek. Wees er snel bij, want deze kleuren hebben we maar in een beperkte oplage.

Mogelijke 2e levering nieuwe kleuren – verwacht augustus

We zouden graag van een aantal ontwerpen in nieuwe kleuren maken, zit je kleur er deze keer niet bij? Onderaan deze pagina vind je de ontwerpen en de kleuren die we willen maken. Als er voldoende animo voor is, dan zetten we dit door. Houd deze crowdfunding-pagina in de gaten om te kunnen meebeslissen of we overgaan tot productie.

Een 100% circulair productieproces

Wij werken met lokaal ‘post consumer’ textiel en in een ‘closed loop’ systeem dichtbij huis. Sinds kort wordt deze afgedankte kleding automatisch op materiaal en op kleur gesorteerd. Wij hebben de eerste batch katoen van de innovatieve sorteermachine, de Fibersort, aangekocht. De productie van onze garens en kleding vindt plaats in fabrieken in Nederland en Zuid-Europa. Ook voor het Cotton2cotton garen hergebruiken wij het materiaal en de kleur, waardoor we geen water en chemicaliën gebruiken tijdens onze productie, super duurzaam dus!

Ons nieuwe garen Cotton2cotton – 100% natuurlijk

Voor het maken van dit nieuwe gerecyclede garen gebruiken wij afgedankte katoenen truien. Het recyclen van katoen leidt tot een besparing van wel 5000 – 15000 liter water per trui. Immers, voor het maken van nieuw katoen is heel veel water nodig. Denk aan het verbouwen van de landbouwgrond, het bleken, verwerken en verven van de vezel. Al deze stappen slaan wij over.
Om vervolgens een kleurrijk, fijn en zacht garen te maken, mengen we bij met industrie afval en met lyocell vezels. Lyocell is een door de mens gemaakte vezel van natuurlijk materiaal en zorgt voor een lichte glan. Dit maakt het garen sterk en zacht. Wij gebruiken het gepatenteerde Tencel lyocell van de Oostenrijkse fabrikant Lenzing. Zij gebruiken houtvezels verwerkt van duurzaam beheerde Eucalyptusbomen. Het verwerken hiervan gebeurt in een ‘closed-loop’ systeem.

Geen verfstoffen en water

Voor het maken van onze kleuren gebruiken we geen verfstoffen. De afgedankte kleding die wordt gebruikt, is al geverfd en de Tencel lyocell vezels verven we niet bij. Hierdoor ontstaat een mooi en super duurzaam garen en een uniek eindproduct. Ons nieuwe katoengaren bestaat voor 40% uit lokaal afgedankte katoenen truien, 30% uit industrie afval en 30% uit vezels gemaakt van de Eucalyptusboom. Dit grotendeels gerecyclede garen heeft dus een 100% natuurlijke basis.

Volg een circulaire workshop

Wil je graag meer weten over circulair textiel en ons productieproces? Doe dan mee met de circulair textiel workshop van Loop.a life. Je krijg een presentatie van onze founder Ellen Mensink over circulair textiel en de toekomst. Je krijgt een rondleiding bij Wieland Textiles en we gaan 2 uur samen materiaal schoon knippen om zelf te kunnen ervaren wat er allemaal nodig is om tot een 100% circulair product te komen.
workshop1
fibersortsorterenopkleur

Doneer en maak garenontwikkelingen mogelijk

Mocht je nu geen nieuwe trui of vest nodig hebben, maar draag je ons initiatief een warm hart toe? Dan kunnen wij zeker in deze moeilijke tijden alle hulp gebruiken. Want juist in deze crisis wordt er meer textielafval ingezameld dan ooit, terwijl de verzamelaar en sorteerder het niet weggewerkt krijgen. Dit komt doordat er niets afgenomen wordt en ze met minder mensen op halve kracht draaien. Deze reststromen willen we natuurlijk niet verbranden, daarom is er meer garenontwikkeling nodig. Ook willen we door met de productie van andere kleuren van ons Cotton2cotton garen. Fijn als je ons door middel van een donatie wilt helpen. Als dank krijg je van ons een kortingsbon van 20% op de Loop.a life collectie. Te besteden tot 31 december 2020.

Steun in ruil voor een circulaire quickscan

Bent u enthousiast over onze aanpak en wilt u ons ondersteunen en ook zelf een circulaire collectie ontwikkelen met reststromen uit post consumer materiaal uit Nederland? Of misschien heeft u een eigen stroom met restmaterialen en wilt u daarvan in samenwerking met ons een garen en eindproduct ontwikkelen?
Steun ons dan met een donatie van €2500. In ruil daarvoor zal u eeuwige roem krijgen op onze Wall of Fame en doen wij een quickscan naar uw reststromen, uw collectie en ambities en maken wij een plan van aanpak om zelf circulair te worden in de toekomst.
DSC_3228
DSC_3222

Mogelijke nieuwe kleuren – verwachte levering augustus

Omdat producties kostbaar zijn en we geen reststromen willen creëren, kun je meebeslissen of we onderstaande ontwerpen in deze kleuren gaan produceren. Binnenkort worden deze styles toegevoegd aan de crowdfunding pagina. Houd onze website in de gaten of stuur ons een mailtje, dan laten we je weten als de voorverkoop gaat starten. Wij verwachten dat we deze – bij voldoende animo – kunnen gaan leveren in augustus. We starten met het opschonen van de nieuwe kleuren van deze styles in mei. Wil je graag meewerken aan het sorteerproces en misschien je zelfs je eigen oude trui laten verwerken in deze nieuwe collectie, geef je dan op door te mailen naar: anne@brightloops.nl.
donatie-zonder-tekst
Ik vind dit product leuk
men_cotton_zip_kit

Persbericht

Lees hier het volledige persbericht over onze crowdfunding campagne en Cotton2cotton collectie. Neem contact op met anne@brightloops.nl voor meer persmateriaal.