Wat is truly circular?

Mooie en duurzame fundamentals van topkwaliteit vinden wij veel belangrijker dan het brengen van snel wisselende collecties. Die leiden namelijk tot onnodig gebruik van waardevolle grondstoffen en veel afval.

En weet je wat het leuke is? Die fundamentals maken wij van jóuw oude truien. Dat doen we gewoon in Nederland, zonder gebruik van extra verfstoffen en water. Super duurzaam dus. En omdat wij dit zo duurzaam mogelijk willen doen, brengen we een nieuwe standaard: Truly Circular. Wat dat precies inhoudt, leggen we hieronder graag uit.

#1 Post-consumer afval & duurzame, natuurlijke materialen

Wij kiezen bewust voor het werken met een aanzienlijk percentage post-consumer gerecycled materiaal in onze textiele eindproducten: op deze manier voorkomen we grondstoffen en bodem uitputting, excessief gebruik van water, energie & chemicaliën en het verlies van waardevolle materialen die gedowncycled of verbrand worden. We zoeken voortdurend naar nieuwe en innovatieve manieren om garen, knitwear en vilt te maken van de verschillende materialen van de afvalberg in combinatie met andere duurzame grondstoffen.

2# Lokale inkoop & productie

We kiezen expliciet voor lokale inkoop van materialen en productie binnen Europa, bij voorkeur in Nederland, omdat we willen weten waar onze materialen vandaan komen en waar ze zijn geproduceerd. Op deze manier zijn we verzekerd van goede arbeidsomstandigheden en arbeidsnormen volgens de Europese wetgeving. Onze producten voldoen aan de Europese wetgeving van chemicaliën gebruik en zijn daarmee REACH-compliant.  Doordat wij direct met onze partners samenwerken en hen vaak bezoeken is ons productieproces zeer transparant.

#3 Geen chemicaliën & water gebruik

Uniek aan onze kleding is dat ze zijn geproduceerd zonder een druppel verf, chemicaliën of water te gebruiken tijdens de belangrijkste stappen van het productieproces! Dat komt omdat we op meer dan 25 verschillende kleuren uit de afvalberg sorteren. Op deze manier kunnen we zowel materialen als kleuren hergebruiken en deze blenden en spinnen tot mooie nieuwe garens. Door ons circulair en mechanische recycling proces slaan we het chemisch- en water-intensieve onderdeel van het verwerken van grondstoffen naar kleurrijk textiel over.

gebreide muts
#4 Slow Fashion – Dutch Design

Wij maken prachtige kleding van hoge kwaliteit met tijdloze ontwerpen. Volgens het Slow Fashion begrip geloven wij dat dit veel belangrijker is dan het brengen van snel wisselende collecties. Wij ontwerpen nieuwe items graag in samenwerking met andere professionele Nederlandse ontwerpers. Onze collectie is een musthave voor elke kledingkast en interieur en gaan lekker lang mee. En het allermooiste van onze producten? Ze kunnen weer gerecycled worden. We ontvangen ze dan ook graag terug nadat u er uiteraard jarenlang plezier van heeft gehad 🙂

#5 Zero waste

In onze eigen productie werken wij volgens het ‘zero waste’ principe. Dat klopt, onze gerecyclede kleding en interieur producten zijn gemaakt zonder afval! Wij gebruiken een ‘fully fashioned’ breitechniek, wat betekent dat individuele onderdelen op maat worden gebreid en aan elkaar worden genaaid zonder knipafval. Restmaterialen uit ons productieproces worden gebruikt om nieuwe producten van te ontwerpen en ontwikkelen of worden doorverkocht.

 

Wij staan voor
truly circular, zero waste
én 100% gerecycled