Circulair textiel vraagt aandacht in Milaan

Afgelopen week is de Salone del Mobile in Milaan van start gegaan, dé showcase voor ontwerpers. Ze presenteren zichzelf, maar zijn ook kritisch, zoals modeontwerpster Eileen Fisher. Met haar eigen modemerk EILEEN FISHER produceert ze circulair, en in samenwerking met trendforecaster Lidewij Edelkoort maakte ze nu een gigantische installatie van oude kleding en afgedankte stoffen.

Haar project, ‘Waste No More: The beauty and possibility of old clothes’, is bedoeld om nog meer bewustwording voor huidige en opkomende problemen in de textielindustrie te creëren. Fisher: ‘Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten, is de kledingindustrie een nachtmerrie.’ Volgens haar zijn er discussies gaande in de sector over of de kledingindustrie de tweede of derde grootste vervuiler ter wereld is. Edelkoort is van mening dat dit kunstwerk als gids kan dienen voor andere merken, en verwacht dat het een veelbesproken onderwerp zal worden.

Als loop.alife zijn we natuurlijk ongelofelijk blij met deze aandacht voor circulair textiel op de Salone. We zijn op de goede weg!

Meer weten over ons en hoe we werken? Kijk hier.

Bron: Metropolismag.com
Waterbesparing

01-05-2019

Gigantische waterbesparing! Hoe precies?

In onze collectie vind je meerdere items in deze prachtige indigo kleur. Deze styles zijn niet geverfd. Deze kleur is te danken aan het zorgvuldig sorteren van oude jeans in 3 verschillende kleuren. Wij hebben daaruit een garen gemaakt door deze materialen te mengen met gerecyclede petflessen. Deze aanpak bespaart een hoop chemicaliën en water….

Lees meer
Fashion Revolution Week

24-04-2019

Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal. Onze breier Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt,…

Lees meer
Bijentelling

12-04-2019

Ode aan de bij

Onze nieuwe 100% circulaire lente collectie is een ode aan de natuur en de wilde bij.  We hebben allerlei gele en camel kleurige oude truien verwerkt in een mooie honey kleur. In deze kleur hebben we een mooie trui en top gemaakt in open, zogenaamde honingraat steek.  Nationale Bijentelling  Er zijn in Nederland 358 wilde…

Lees meer