China wil onze troep niet meer

Het NOS Journaal deed afgelopen maandag 8 januari 2018 verslag over China en het  importverbod op verschillende soorten afval dat het land onlangs heeft ingesteld. Onder andere plastic en vervuild textiel mogen het land niet meer in. De Chinese economie is inmiddels groot genoeg om zich volledig in te zetten op het sorteren en recyclen van hun eigen afval en doet de grenzen voor buitenlands afval dicht. 

En dat creëert een lastige situatie in Europa. Jarenlang exporteerden wij ons plastic afval naar China om het daar te laten sorteren en recyclen. Voornamelijk bedrijfsafval wordt geëxporteerd, consumentenafval recyclen we zelf in Nederland. Nu dit niet meer mogelijk is ontstaat er een overschot aan plastic afval in Nederland en veel hiervan eindigt in de verbrandingsoven. Plastic is niet het enige afval dat vaak wordt geëxporteerd naar het buitenland of verbrand, ook textiel is hier de dupe van.

Zonde! Vinden wij. Want dit afval is geen troep maar juist waardevol materiaal dat het eeuwige leven verdiend. Bij Loop.a life staan wij voor lokale materialen, lokaal sorteren en lokaal produceren: wij sorteren het Nederlandse textielafval binnen Europa en upcyclen dit tot mooie knitwear en vilt producten. Het is onze ambitie om hiermee de lokale maakindustrie te stimuleren en Nederland koploper te maken op het gebied van circulair textiel. Lees ook ons duurzaamheidsbeleid om meer over onze ambities te weten te komen. China heeft met dit importverbod het signaal gegeven dat materialen beter lokaal gesorteerd en beter hergebruikt moeten worden en wij laten zien dat het ook echt kan, nu de rest van Nederland nog!

Als consument kan jij hier ook een steentje aan bijdragen!
Lever je oude kleding in bij een textielafval inzamelaar in plaats van het weg te gooien bij het restafval. Als je wollen kleding of katoenen spijkerbroeken bij ons inlevert dan krijg je daar zelfs een mooie korting op onze Loop.a life collectie voor terug. Zo starten wij binnenkort met onze inzamelactie bij ènz.Fairwear in Baarn. Hier krijg je wel €5 tot €10 (!) korting op onze collectie per ingeleverd item. Hierover volgt snel meer nieuws.

Lees het volledige NOS artikel hier of bekijk de uitzending.

Bron beeld: The Economist

03-02-2018

Gezocht commerciele medewerker binnendienst!

Gezocht commerciele medewerker verkoop binnendienst met ambitie om duurzaam lifestyle | fashion merk groot te maken, Adam Noord Amsterdam | Commerciele medewerker, verkoop binnendienst | Fulltime (0,8-1 fte – geen zzp-er) | HBO | Universiteit Ben jij klantgericht en commercieel en wil jij helpen met het bouwen van een circulair mode/textiel merk? Zoek jij een…

Lees meer

26-01-2018

Loop.a life X warmetruiendag = 3x duurzamer!

Zo maak je er een circulaire warmetruiendag van. Op 02 februari is het warmetruiendag. Op deze dag wordt heel Nederland aangespoord om stil te staan bij energieverspilling door de verwarming een graadje lager te zetten. Hiermee bespaar je al snel 6% energie per graad. Een supermooi moment om een Loop.a life trui aan te trekken!…

Lees meer

18-01-2018

Joe Merino by Loop.a life – trui van de toekomst

PERSBERICHT DE TRUI VAN DE TOEKOMST Wat is mooier dan tijdens de week van de circulaire economie de trui van de toekomst te lanceren. De impact van de mode-industrie op het milieu is enorm. Alleen al in Nederland is er een afvalberg van 235 miljoen kilo kleding per jaar, dat is elf kilo per persoon….

Lees meer