Over onze winkels

Buiten is het nog warm, maar achter de schermen zijn wij druk bezig om alles voor te bereiden voor het winterseizoen. Over een paar weken gaan onze nieuwe items naar de winkels, en die winkels zijn stuk voor stuk bijzonder. Dat verhaal delen we graag met je.

ONE

Bron: ONE instagram, t-shirt van hun eigen merk The Driftwood Tales  

ONE doet haar eigen ding. De focus ligt op stoer streetwear, helemaal sustainable en verantwoord geproduceerd. Naast merken als LangerChen, MudJeans, MissGreen en Pillah, vind je er ook een eigen vintage couture-lijn voor vrouwen én een eigen mannenlabel: The Driftwood Tales. Speciaal voor de actieve en modebewuste man met een relaxte stijl - en daar kunnen wij ons helemaal in vinden. We zijn dus heel blij dat Loop.a life daartussen hangt. Neem vooral een kijkje, we hebben gehoord dat de koffie heel lekker is!

(Bron: hipshops.nl)

Gierstraat 16, Haarlem

Pistache

Bron: Pistache-zwolle.nl  

Bij Pistache waan je je op een plek die niet voor één gat te vangen is. Een café met koffie en taarten, een winkeltje met snuisterijen waarvan je niet wist dat je ze nodig had maar ze nu absoluut wilt hebben en een enorme bovenverdieping vol duurzame merken en shop-in-shops. Je vindt er kapper Studio Kam&Schaar, beautysalon Mo-oi en edelsmid Edel & IJdel. Dus of je nou komt voor een nieuwe broek of een nieuw paar schoenen, een rugtas, een leuk cadeau of een nieuwe hairdo: je kunt altijd even binnenwandelen bij Pistache. Ook voor die lekkere warme trui of dat ene fijne vest, because that’s where we come in! Hop een keer langs, bestel een kopje koffie en vergaap je aan alles wat Pistache je te bieden heeft.

(Bron: pistache-zwolle.nl)

Eiland 12, Zwolle

Brand Mission

Bron: BrandMission Instagram  

Tegen de stroom in begon Lonneke Verbunt vijf jaar geleden BrandMission. Met de oneliner Be Conscious, think organic, love fashion, wilde ze laten zien dat duurzame mode niet saai of duur is, maar trendy en stijlvol. “De ene winkel na de andere stopte, maar ik wilde er toch voor gaan: een winkel vol met eerlijk gemaakte producten.” En zo geschiedde. In de winkel en op de webshop vind je alles wat je nodig hebt voor een duurzaam leven. Van schoenen, kleding en accessoires tot cosmetica en leuks voor in je huis. En daar hangen wij dus ook tussen, met ons knitwear. Benieuwd? Neem een kijkje!

(Bron: brandmission.nl)

Andere merken (o.a.): Rhumaa, Veja, Armedangels, Lanuis, Komodo, Nudie Jeans

Zijlstraat 85, Haarlem

Het Pakhuis

Foto: Ernie van Beek  

Bij Het Pakhuis gaat het over meer dan mooie kleren, vertelt eigenaresse Hetty Scholtens. “Ons uiterlijk weerspiegelt onze ziel. De wijze waarop je je presenteert vertelt veel over wie je bent. Het gaat over wat je voelt, wie je wil zijn, wat je wil uitstralen en over hoe je omgeving jou ziet. Dat is een filosofie die ons na aan het hart ligt. Wij willen met onze merken een verlengde zijn van wie iemand is, en dat betekent ook dat we geen items verkopen die na één seizoen niet meer gedragen worden. In die filosofie past Loop.a life heel goed, omdat ze tijdloze items maken waar je heel lang plezier van hebt. Waar je je kleren koopt maakt absoluut een verschil, en wij proberen elke dag opnieuw goede keuzes te maken. Zowel voor onszelf als voor onze klanten.”

Andere merken (o.a.): Summum, Mos Mosh, Ana Alcazar, Claudia Sträter, Cambio

Kerkstraat 25, Hattem

LIVStores in Utrecht

Bron: LIVStores Instagram  

Hier staat Marjan Londeman aan het roer. “Wij verkopen nieuwe, relatief kleine merken die nog niet zo bekend zijn en een mooi verhaal te vertellen hebben. Wij hebben direct contact met de ontwerpers - wij kiezen voor de ontwerper, en de ontwerper kiest voor LIVStores. Op die manier ontstaat er een hechte community. Voor ons zijn pasvormen, stoffen, duurzame productie en een herkenbare stijl belangrijk. Dat vind ik ook gaaf aan Loop.a life, het heeft een eigen handtekening. Dat mis ik bij ketens. Daar vind ik alles hetzelfde, want het moet voldoen aan de mode. Onze collecties zijn tijdloos, goed gemaakt, van mooie materialen en het verhaal klopt. Wij waren de eerste winkel die Loop.a life ging verkopen. Ik was op zoek naar mooie breisels en heb mijn ontwerpers gemaild of ze iets wisten, daar kwam Loop.a life uit.”

Andere merken (o.a.): Irma Borgsteede Design, Elements of Freedom, Marjolijn-Elizabeth, LEV

Twijnstraat 41, 3511 ZH Utrecht

Het Faire Oosten in Amsterdam

Bron: Het Faire Oosten  

Bij het Faire Oosten spraken we oprichter en eigenaar Magali: “De pijlers van Het Faire Oosten zijn duurzaamheid, ambacht en creativiteit. Dat uit zich in vele vormen, en wij ondersteunen en stimuleren de ondernemer om hier invulling aan te geven. We vinden het een verademing dat steeds meer mensen kiezen voor producten die vanuit passie of een drang naar verduurzaming gemaakt zijn, en een goed verhaal hebben- verhalen over herkomst, productieproces, design en materiaal. Loop.a life onderscheidt zich door een totaal eigen weg te gaan in circulaire mode, en dat is wat we bij Het Faire Oosten zoeken en ondersteunen. De combinatie van innovatie en duurzaamheid die zich vertaalt in draagbare kleding, en een onderscheidend verhaal dat transparant, duurzaam én fair is.”

Andere merken (o.a.): Thinking Mu, ADAM Underwear, Wunderwerk, Matt & Natt, TOMS, Armed Angels

Waldenlaan 208, 1093 NH Amsterdam

Kwazimodo in Amsterdam

Bron: Kwazimodo Instagram  

Eigenaar Steef heeft jaren geleden zijn winkelformule veranderd: “Wij waren altijd heel erg een jeanswinkel met vooral G-star, maar we zijn de laatste jaren omgegaan naar een duurzame fashionzaak. Dat ontstond vanuit een vernieuwd inzicht - we willen niet meer dat onze items na één seizoen uit de kast gehaald en weggegooid worden. Ik hoop dat we ons, door onze collectie met onder anderen Loop.a life en wat andere Nederlandse merken, kunnen onderscheiden. We hebben Loop.a life ingekocht nadat Ellen (founder Loop.a life, red.) bij ons in de winkel kwam. We raakten aan de praat. Het verhaal sprak me aan en de items zijn mooi. We merken dat het verhaal steeds belangrijker is - mensen worden zich bewuster van het milieu en consumptie.”

Andere merken (o.a.): GABBA, 4funkyflavors, BPI blue pepper industries, Cowboysbag

Haarlemmerstraat 60, 1013 ES Amsterdam

Ènz.Fairwear in Baarn & Utrecht

Bron: Ènz.Fairwear.nl  

Bernadette voert samen met haar compagnon Mirjam een volledig duurzame winkelbeleid, met een eigen collectie én vintage items. “Het idee achter Ènz. is dat we willen voorkomen dat mensen onderdrukt worden en dat de natuur belast wordt. Wat we zelf maken is van stoffen die op een eerlijke manier worden geproduceerd, en we recyclen ook - bijvoorbeeld plunjezakken en banners. Loop.a life past heel goed bij onze visie en in ons assortiment. Het spreekt ons ook aan dat het voor heel veel mensen geschikt is. Wij hebben twee winkels, in Baarn en in Utrecht, en het past bij het publiek in beide plaatsen.”

Andere merken (o.a.): People Tree, Kings of Indigo, Elements of Freedom, Studio JUX, Lanius

Laanstraat 75, 3743 BC Baarn / Vinkenburgstraat 9, 3512 AA Utrecht

Hippe Dingen in Oosterbeek & Zutphen

Bron: Wanderlust-blog.nl  

“Als je hier bent krijg je een goed gevoel”, eigenaresse Foka straalt het plezier dwars door de telefoon. “Dat ligt aan de kleding, aan hoe we met onze klanten omgaan en aan de producten die we verkopen. Dat zijn allemaal eerlijke producten met eerlijke en soms zelfs gerecyclede materialen. We verkopen geen standaard merken en zijn daarmee in onze omgeving bijzonder. We vinden het verhaal achter Loop.a life heel leuk. We liepen Ellen tegen het lijf ergens en wat ze vertelde sprak ons enorm aan. Wij vinden de achterliggende gedachte van een merk belangrijk. Onze klanten vragen er ook naar. En ik vind het leuker om het te verkopen als ik er een mooi verhaal bij kan vertellen.”

Andere merken (o.a.): Blutsgeschwister, IEZ!, King Louie, Le Pep, Who’s That Girl

Weverstraat 23A, 6862 DJ Oosterbeek /  Laarstraat 14, 7201 CE Zutphen

Binnenkort volgt Over onze winkels - part two, met daarin Het Pakhuis, Pistache, Brand Mission en ONE. Nieuwsgierig of zij bij jou in de buurt zitten? Kijk dan hier. Wil je graag Loop.a life in je winkel? Neem dan contact met ons op!

RELATED ARTICLES