Circulair textiel vraagt aandacht in Milaan

Circulair textiel vraagt aandacht in Milaan

Afgelopen week is de Salone del Mobile in Milaan van start gegaan, dé showcase voor ontwerpers. Ze presenteren zichzelf, maar zijn ook kritisch, zoals modeontwerpster Eileen Fisher. Met haar eigen modemerk EILEEN FISHER produceert ze circulair, en in samenwerking met trendforecaster Lidewij Edelkoort maakte ze nu een gigantische installatie van oude kleding en afgedankte stoffen.

Haar project, ‘Waste No More: The beauty and possibility of old clothes’, is bedoeld om nog meer bewustwording voor huidige en opkomende problemen in de textielindustrie te creëren. Fisher: ‘Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten, is de kledingindustrie een nachtmerrie.’ Volgens haar zijn er discussies gaande in de sector over of de kledingindustrie de tweede of derde grootste vervuiler ter wereld is. Edelkoort is van mening dat dit kunstwerk als gids kan dienen voor andere merken, en verwacht dat het een veelbesproken onderwerp zal worden.

Als loop.alife zijn we natuurlijk ongelofelijk blij met deze aandacht voor circulair textiel op de Salone. We zijn op de goede weg!

Meer weten over ons en hoe we werken? Kijk hier. Bron: Metropolismag.com

RELATED ARTICLES