Circular Textile Days

Circular Textile Days


Bright.fiber en Loop.a life staan op de Circulair Textile Days


Bright.fiber Textiles & Loop.a life staan dinsdag 14 & woensdag 15 september - met ketenpartners Wieland Textiles Fibersort en Textiles2Textiles - op de Circular Textile Days. Tijdens het hybride evenement, dat wordt georganiseerd in de Prodentfabriek in Amersfoort, komen gevestigde namen en nieuwe bedrijven uit de duurzame textielindustrie samen, om met elkaar innovatieve circulaire textiel oplossingen te ontdekken en te bespreken. Voor gesprekken, discussies, presentaties en het delen van innovatieve ideeën. Zien we u daar?
Bright.fiber Textiles
Bright.fiber Textiles BV is in september 2020 gelanceerd. Het is een spin-off van Bright.loops BV en maakt hoogwaardige grondstoffen, garens en eindtoepassingen van lokaal post consumer textiel. Vijf jaar geleden hebben wij - als eerste in Nederland - een 100% circulair knitwear label op de markt gezet. Loop.a life is gemaakt van zelf ontwikkelde garens van lokaal post consumer materiaal.
Bright.fiber Textiles - Hoogwaardig mechanisch vervezelen
Bright.fiber richt zich op het hoogwaardig mechanisch vervezelen van lokale reststromen en het produceren en blenden van post consumer vezels in verschillende kleuren en composities. Doel is om de transitie van de fashion industrie te stimuleren en lokale productie van textiel weer mogelijk te maken.
Garen ontwikkeling – Circular Fashion innovation Lab
Onder de naam ‘Circular Fashion Innovation Lab; bridging the local post consumer gap’ ontwikkelen wij in samenwerking met verschillende merken, spinners en breiers in de Metropool Regio Amsterdam nieuwe circulaire garens van de 5 grote kernstromen post consumer materiaal uit de regio. Onze directe lokale partners zijn: Wieland Textiles, ByBorre, Knit-it, Brightloops | Loop.a life, Exota, Greendeal | Amsterdam Economic Board.
End2end oplossingen in de circulaire keten
Op basis van onze jarenlange ervaring in de circulair textiel keten, geven wij advies over takeback van eigen reststromen, design for recycling en het ontwikkelen van circulaire collecties. In opdracht van fashion en textiel merken en in samenwerking met textiel producenten, ontwikkelen wij circulaire end2end oplossingen, van grondstof tot eindproduct.
Samenwerking in de lokale keten - ICCT
Bright.fiber werkt intensief samen in het lokale consortium met Wieland Textiles en Textiles2Textiles onder de naam ‘International Centre for Circular Textiles’ (ICCT). Deze drie partijen richten zich op het automatisch sorteren op compositie en kleur, opschonen en hoogwaardig vervezelen van lokaal pct.
Interesse – benader ons!
Heeft u interesse in een van de volgende producten of diensten, meldt u zich dan bij ons:

  1. Afnemen van grondstoffen van lokaal post consumer materiaal
  2. Ontwikkelen van nieuwe circulaire garens
  3. Ontwikkelen van circulaire fashion en textiel producten of collecties
  4. Advies over takeback, design for recycling en circulaire collecties van lokaal pctwww.loopalife.com/brightfiber-textilesinfo@brightfiber.com

RELATED ARTICLES