Loop.a life bij Genaaid NPO3: over het eerlijke alternatief

Loop.a life bij Genaaid NPO3: over het eerlijke alternatief

Aankomende woensdag 19 december is Loop.a life te zien bij de laatste aflevering van Genaaid om 20:25 op NPO3. Sinds 14 november is dit nieuwe EO-programma, dat gaat over de duistere kant van de mode-industrie, op televisie. In dit programma krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame modecollectie maken, maar hiervoor moeten ze wel eerst naar Myanmar om te zien hoe kleding echt gemaakt wordt. Maar duurzame mode kan ook dichtbij gemaakt worden met de reststromen van onze eigen kleding; opdat we kunnen werken aan meer transparantie, zero waste, duurzame producten en werkgelegenheid.


DE DUISTERE KANT VAN FASHION


Genaaid bestaat uit verschillende afleveringen, waarin telkens een ander probleem uit de mode industrie wordt aangekaart. Zo worden de leefomstandigheden van de klerenmakers belicht, maar ook harde feiten over milieuvervuiling door de industrie. Het programma laat duidelijk zien wat de impact van fast fashion is op mens, natuur en dieren.


Wij vinden het fijn om te zien dat er steeds meer licht wordt geworpen op de mode-industrie, en met name op de problemen en de impact op het milieu. Zo kunnen we samen meer bewustzijn creëren en de eindconsument wijzen op de feiten. Een transparante industrie zorgt ervoor dat er vragen gesteld kunnen worden, maar ook dat iedereen bewuste keuzes kan maken. Daarom vinden wij het belangrijk om een eerlijker en schoner alternatief te geven. Zo kunnen we namelijk de industrie uitdagen om te veranderen.  


AFLEVERING 6: HET EERLIJKE ALTERNATIEF
De aflevering van deze week, woensdag 19 december om 20:25, gaat over het eerlijke alternatief. In deze aflevering zijn wij ook kort te zien. Kijk jij ook?


RELATED ARTICLES