Crowdfunding update Fryske Trui: 25%

Crowdfunding update Fryske Trui: 25%
In het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 is de eerste circulaire Fryske trui ontwikkeld. Deze wordt gemaakt van oude ingezamelde wollen truien in combinatie met lokaal geteeld vlas. De stijlvolle herentrui en het damesvest laten de waarde zien van textielafval en welke mogelijkheden er zijn om daarvan iets nieuws te maken. De Fryske trui was de afgelopen week te zien op de catwalk van Loop.a life tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Tevens kregen we een eervolle vermelding voor de Green Fashion Talent Award. Sinds begin oktober zijn de Fryske trui en het vest te reserveren via een crowdfunding campagne. Door de Fryske trui te kopen kunnen we overgaan tot de productie van deze bijzondere collectie. Bij voldoende deelnemers ligt de trui nog voor de feestdagen in de winkels en/of bij jou thuis. Inmiddels is er al een kwart van het doelbedrag binnen, maar er is meer hulp nodig! Wil je bijdragen aan een mooi, divers en schoon Fryslan: via www.crowdaboutnow.nl/frysketrui kun je de trui en het vest te bestellen. Doe jij ook mee? CrowdAboutNow is een crowdfundingplatform en werkt niet helemaal zoals je dat wellicht gewend bent bij een online shop. Omdat je een donatie doet en daar als tegenprestatie een trui of vest voor terug krijgt, dien je eerst het bedrag in te voeren en pas daarna kun je een keuze maken voor welke tegenprestatie je wilt gaan. 
Om je op weg te helpen: 
1.  Ga naar https://crowdaboutnow.nl/campagnes/frysketrui. Rechtsboven zie je de knop KOOP, klik op KOOP.
2. Je komt in het investeer proces. Vul hier eerst je bedrag in achter 'Ik doneer'. 
3. Als je het bedrag in hebt gevuld worden de beloningen die je kunt kiezen  klikbaar. Klik op de beloning, om door te gaan naar de volgende stap. 
Is de beloning die jij wilt kiezen nog niet klikbaar? Controleer dan of je het minimale bedrag voor deze beloning hebt ingevuld. 
 
Frysk design
De eerste circulaire Fryske trui is door Loop.a life en It Erfskip ontworpen in samenwerking met de Friese ontwerpster Berber Soepboer. Het uitgangspunt was het oude Fryske landschap en de traditionele Fryske klederdracht. Het patroon en het lijnenspel van de collectie is afgeleid van de kruislingse lijnen van de vlasschoven op het land en de manier waarop omslagdoeken gedragen werden. Het zijn mooie eigentijdse en duurzame collectors' items die zowel sportief, tijdens het zeilen of op het strand, als business casual gedragen kunnen worden. Je kunt meer lezen over de trui, het ontwerp en de partners op de website.  

Dutch Design Week 2018

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven (20-28 oktober) is de trui en het complete maakproces te bewonderen. Op 20 oktober, tijdens de open dag van het Thialf kom je de trui ook tegen. Je kunt er bovendien je oude wollen trui inleveren en zo bijdragen aan de transitie naar een circulaire mode- en textielketen. Loop.a life en Social Design Lab It Erfskip willen met de Fryske collectie de maakindustrie van textiel in Friesland stimuleren en de lokale vlasproductie nieuw leven inblazen.  

RELATED ARTICLES