Who Made My Clothes?

Who Made My Clothes?

Het is Fashion Revolution Week en daarom beantwoorden we de volgende vraag: Who made my clothes? We nemen je graag mee naar onze breier in Portugal.


ONZE BREIER

Na lang zoeken zijn we vorig jaar overgestapt naar een andere breier. Naast onze Nederlandse breier hebben we een nieuwe Portugese breier die een hoge kwaliteit waarborgt, met ons wil innoveren op het gebied van nieuwe gerecyclede garens en Ecotex gecertificeerd is. Wat voor ons een enorm pluspunt is, is dat onze breier een eigen lab heeft waar we onze garens en eindproducten kunnen testen. 
Begin deze maand zijn we bij deze breier op bezoek geweest en zoals elke keer was het ook nu weer een plezier om in de fabriek rond te lopen. Werknemers krijgen een uitgebreide lunch, ze worden met een busje van en naar huis gebracht en het is een ruimtelijke en lichte locatie. Maar nog belangrijker, er wordt gelachen en het is duidelijk zichtbaar dat de mensen plezier in hun werk hebben.
Kortom, wij kunnen met een gerust hart zeggen dat onze collectie op een duurzame en fijne plek is gemaakt! 


DUURZAAM BREIEN, HOE DOE JE DAT?

In tegenstelling tot weven is breien best een complexe digitale techniek, met oneindig veel steken en machine instellingen. Zeker als het gaat om fully fashion breien. Hierbij worden de verschillende delen van het kledingstuk op maat gebreid. Vervolgens worden de delen gestoomd en/of gewassen om hierna in elkaar gezet te worden. Het bespaart ontzettend veel materiaal, omdat er geen snijafval is. 
Recyclen doen we niet alleen via het vervezelen van oude truien. Onze breier heeft een bijzondere machine waarbij truien tot op de draad ontrafeld kunnen worden en hergebruikt.


RELATED ARTICLES