Onze ambities

Loop.a life is koploper in de circulaire textiel industrie.
Wij willen meer mooie, duurzame producten in de markt zetten, waardevol materiaal nieuw leven geven, de kleding afvalberg verkleinen en zoveel mogelijk merken & consumenten inspireren en ontzorgen mee te doen. Met passie voor ons product, het proces en liefde voor de planeet willen wij de wereld een beetje mooier en gezonder maken. Dat doen wij met onze nieuwe standaard – Truly circular. Hiermee willen we het goede voorbeeld geven en de lokale maakindustrie o.g.v. circulair textiel stimuleren. Lees ook ons duurzaamheidsbeleid.

Wij hebben 4 duurzame ambities:

#1 Circulair koploper met nieuwe standaard: Truly circular

Wij willen met onze Truly circular aanpak de nieuwe standaard in de textielindustrie neerzetten, dat is onze eerste en allerbelangrijkste ambitie. Waarom? Omdat er teveel gepraat wordt, er te weinig wordt gedaan en er nog te weinig echt goed wordt gedaan en er daardoor te weinig impact is. Truly circular betekent voor ons: lokale en duurzame grondstoffen, meer post consumer materiaal van de lokale afvalberg textiel gebruiken, echt duurzaam recyclen zonder chemicalien en water, Dutch Design & Slow Fashion, stimuleren van design & produce for recycling, en zero waste stimuleren.

#2 Consumenten stimuleren om meer duurzame kleding en textiel te kopen

We stimuleren de beweging naar een duurzame en circulaire textielindustrie actief door consumenten te betrekken bij ons proces, hen de mogelijkheid te bieden om hun kledingafval bij ons in te leveren en door hen een collectie van mooie en duurzame kleding en textielproducten aan te bieden. Het hele jaar door organiseren wij lokale sorteeracties, workshops en inzamelingsacties en we doen voortdurend onderzoek naar hoe we mooie, nieuwe circulaire producten kunnen ontwikkelen.

 

#3 Fashion & textiel bedrijven faciliteren in hun circulaire transitie

Wij ondersteunen en ontzorgen andere fashion & interieur bedrijven om circulair te worden door nieuwe producten van hun eigen textielafval te maken – in combinatie met de lokale afvalberg – voor hun collectie onder hun naam. Tevens begeleiden wij hen in het maken van keuzes van materialen, design for recycling en productie. Daarnaast faciliteren wij de inname van hun producten voor recycling.

#4 Lokale werkgelegenheid stimuleren en een lokale productie loop creëren

Het is onze ambitie om de Nederlandse textielindustrie weer op te bouwen door in closed loop samenwerkingsvormen met partners dichter bij huis te produceren (Europe en bij voorkeur Nederland) om daarmee de lokale economie actief te stimuleren. Hierdoor kunnen wij lokale grondstoffen gebruiken, werkgelegenheid creëren, de lokale maakindustrie stimuleren en kennisontwikkeling & innovatie op het gebied van circulair textiel vergroten. We willen de reputatie van Dutch Design internationaal vergroten als een uniek, Truly circular ontwerp van hoge kwaliteit.

 

Team

Wij zijn een jong en ambitieus team en ieder van ons is persoonlijk gedreven om de wereld een stukje beter en mooier te maken. We zijn groot genoeg om essentiële expertise in huis te hebben en klein genoeg om het persoonlijk te houden.

 

Bright family

Bij Brightloops werken we altijd met veel plezier en passie aan het opbouwen van ons Loop.a life merk en de wereld een beetje mooier maken met duurzame mode en interieur producten. We zijn ook nog eens van alle markten thuis met ervaren professionals en beginnende stagiairs uit allerlei verschillende hoeken: mode, retail, business en duurzaamheid.

Denk je een goede aanvulling te kunnen zijn? Dan maken wij graag kennis met je. Stuur je CV en motivatie naar info@brightloops.nl.

Missie

WIJ ZIJN LOOP.A LIFE, pioniers in de circulaire textielindustrie.
Wij zijn omdenkers, andersdoeners en waarmakers.

WIJ WETEN dat de huidige textielindustrie een enorme voetafdruk op de wereld achterlaat. Het is een eindig proces van produceren, consumeren en wegwerpen. Het resultaat van deze lineaire keten: een steeds sneller groeiende berg textielafval, overbodig gebruik van chemicaliën en onnodig verlies van waardevolle grondstoffen, water en energie.

WIJ VINDEN dat het anders moet. Het is de hoogste tijd om het tij te keren. En alles op alles te zetten. En het leuke is: het kan al! Alleen wij doen het ook echt en ook écht goed.

WIJ WILLEN de textielindustrie circulair maken door de kleding afvalberg te verkleinen, waardevol materiaal nieuw leven te geven en zoveel mogelijk bedrijven en consumenten te ondersteunen en inspireren om mee te doen.

WIJ DOEN DIT met een innovatieve aanpak waarbij we textielafval omzetten naar mooie, nieuwe fashion- en interieurproducten. Zo wordt afval weer grondstof en sluiten we de keten. Om dit dubbel en dwars te bewijzen, hebben we ook ons eigen lifestyle merk.

WIJ MAKEN écht duurzaam geupcyclede garens, vilt en knitwear. We ondersteunen bedrijven om mooie circulaire eindproducten te maken tegen een betaalbare prijs. Zo maken we het voor textielbedrijven super gemakkelijk om circulair te worden. Daarnaast maken we fundamentals voor ons eigen slow fashion | interieur merk.

WIJ BRENGEN een nieuwe kijk op kledingproductie, een nieuwe keten, een nieuwe beweging en het liefst een nieuwe standaard van ‘truly circular’ en ‘zero waste’.

WIJ DELEN de passie voor ons product, de liefde voor onze planeet en de kennis over ons proces. Met onze klanten, vakgenoten, zelfs concurrenten. Want hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de wereld.

Partners

Omdat wij duurzaam ondernemen belangrijk vinden, zoeken we onze partners zo lokaal en regionaal mogelijk. Daarmee verhogen we de transparantie en hoeven we onze producten niet over de hele wereld te vervoeren (want dat is natuurlijk niet echt duurzaam). Samen met onze partners werken wij aan nieuwe technologieën, zodat we materialen beter, duurzamer en slimmer kunnen verwerken en (kostbare) stappen in ons productieproces over kunnen slaan. Benieuwd met wie wij samenwerken?

Verzamelaars & Sorteerders
Afval sourcen wij zo lokaal en regionaal mogelijk bij verschillende verzamelaars en sorteerders. Dat doen wij onder andere bij Wieland Textiles in Wormerveer. Wieland Textiles is een sorteerstraat waar kleding wordt gesorteerd om het te gebruiken of in te zetten voor nieuwe grondstoffen. Met zo’n 45 werknemers verzorgt Wieland Textiles de recycling van 7 à 8 miljoen kilo gebruikte kleding per jaar. Dankzij een innovatief sorteerproces slaagt deze Zaanse onderneming erin om als toeleverancier een groot deel van de gesorteerde kleding weer een waardevolle bestemming te geven in de vorm grondstoffen of herdraagbare kleding.

Vervezelaars & spinners
Binnen Europa werken wij met productie partners die kennis en ervaring hebben met het hoogwaardig vervezelen en spinnen van oude kleding. Samen met onze Franse productie partner werken wij intensief aan het ontwikkelen van nieuwe post consumer garens uit de afvalberg. Zij hebben jarenlang ervaring met recycling en ontwikkelen binnen de Europa/Benelux exclusief samen met en voor ons nieuwe circulaire garens uit post consumer afval.

The Knitwit Stable
The Knitwit Stable is een kennis en inspiratie-centrum voor professionals uit de breibranche. Zij organiseren workshops, delen kennis en ontwikkelen vaardigheden en creativiteit als het gaat over professioneel breien in samenwerking met professionals uit hele knitwear keten van ontwerp, inkoop, tot productie. Doordat professionals bij The Knitwit Stable zelf achter de breimachines gaan staan, gaan zij hun eigen rol in het productieproces met andere ogen bekijken.

Breiers
Brightloops werkt samen met een aantal Europese en Nederlandse breiers. Waaronder in Nederland met Knit-it. Een hardwerkende alleskunner die er altijd voor open staat om nieuwe technieken te proberen. Op deze manier kunnen we dichtbij het productieproces onze garens testen en ondervinden wat er allemaal mogelijk is. Het is bijzonder om een oude trui aan het begin van ons proces te sorteren en bij de breier mooie, nieuwe eigentijdse truien weer terug te krijgen. Zo is het cirkeltje lokaal weer helemaal rond.

Marketing & Communicatiebureaus
Geen merk groeit zonder een goed fundament. Heldergroen gelooft in merken die iets wezenlijks willen toevoegen aan de maatschappij. Samen met hen hebben we de fundering van ons merk gelegd Loop.alife en onze organisatie Brightloops gelegd, zonder onszelf persoonlijk daarbij uit het oog te verliezen. Heldere en krachtige communicatie is één – maar het komt pas echt tot leven met een krachtige visuele identiteit. Daarbij heeft het marketing communicatie en design bureau ‘Buro’ ons bijzonder goed geholpen. Wij zijn trots op onze huisstijl en de uitstraling van onze identiteit.

Partners aan de wieg van Brightloops
Brightloops is voortgekomen uit het Recycle Lab Circular Fashion waaraan meerdere partijen uit de lokale kleding industrie en de Circulaire economie hebben meegewerkt. Tijdens dit lab hebben wij onderzoek gedaan naar duurzaam textiel en de haalbaarheid voor het lokaal upcyclen van kleding afval naar hoogwaardige nieuwe textiele eindproducten. Tijdens dit lab hebben wij – onder de naam WOOL2 – testen gedaan en een eerste kleine collectie 100% gerecyclede kleding ontwikkeld gemaakt van oude wollen truien.

wool2